Bocicsalogató harmonikás: imádja az internet a hegyoldalban muzsikáló zenész videóját

Békés, megmosolyogtató felvétel, ami egy érdekes jelenséget is rögzít.

GettyImages-1347471586

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tehenek szeretik a zenét. Erre tanúbizonyságul szolgál ez a megmosolyogtató felvétel is. Tanulmányok kimutatták, hogy a klasszikus vagy lassú (maximum 90 ütem/perc) zene segít nekik megnyugodni, növeli a tejtermelésüket, és csökkenti a stresszhormonjaikat.

A tehenek rendkívül okosak, és a bizonyítékok világosan megmutatják, hogy képesek élvezni a zenét, habár válogatósak tudnak abban lenni, milyen fajta dalokat kedvelnek. 

Bocicsalogató harmonikás

Tanulmányok, melyek a zene emlősökre tett hatásait vizsgálták, kimutatták, hogy érzelmes zene összekapcsolódik az agy több területével is, beleértve a jutalmazó központot.

Az emberek emiatt fejlesztették ki a klasszikuszene-terápiát, hogy fejlesszék a depressziós betegek hangulatát azáltal, hogy a zene érzelmi választ és dopaminkibocsátást vált ki.

Tudjuk, hogy más intelligens emlősökhöz hasonlóan a tehenek is átélhetnek olyan összetett érzelmeket, mint az öröm, szeretet, magány és bánat, így nem meglepő, hogy ők is megtapasztalhatják az érzelmes zene hangulatjavító hatását.

A Leicestershire Egyetem kutatást végzett a témával kapcsolatban, mely kimutatta, hogy a lassabb számok, mint Beethoven 6. "Pastoral" szimfóniája, valamint a Simon és Garfunkel "Bridge Over Troubled Water" című dala növelték tejtermelést, míg a gyorsabb számok, mint például a Mudtól a "Tigerfeet" nem hatottak a tejtermelésre.

A kutatások azt is kimutatták, hogy a tehenek nem szeretik a 100 ütem/perc feletti, gyorsabb zenét, illetve az elektronikus rockot, country- és westernzenét.

Szívmelengető képek, amik bebizonyítják, milyen aranyosak a tehenek

Talán elsőre nem is gondolnánk, pedig a tehenek sokszor nagyon aranyosak lehetnek.

Képek forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük