A TikTok sztárja lett a bújós kistehén: hihetetlenül aranyos videó

A TikTok-videót több mint másfél millióan lájkolták.

GettyImages-1221657450

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A skót-felföldi marhák plüssállatokra emlékeztetnek, ahogyan ezt az alábbi cuki videó is tanúsítja. A képsorokon látható borjú megjelenését állítólag annak köszönheti, hogy szőrét a farmerek embereknek készült hajkezelő termékekkel mossák, nyírják és szárítják.

Ezeket a fajta szarvasmarhákat majdnem olyan hidegtűrőnek tartják, mint a sarkvidéken élő karibut és rénszarvast. Viszont vastag bundájuk miatt sokkal kevésbé tolerálják a hőt. A hegyvidéki szarvasmarhákat sikeresen telepítették olyan országokban, ahol a telek lényegesen hidegebbek, mint például Skóciában, Norvégiában vagy Kanadában.

A TikTok sztárja lett a bújós kistehén

A skót-felföldi marhák nagyon barátságosak, mi több, híresek fantasztikus természetükről. Rendkívül engedelmes állatok, és egyáltalán nem agresszívek. Csordáikon belül rendkívül nagy a megértés, de élvezik az emberek társaságát is, gyakran közelednek az arra járók felé szeretetet keresve. Ez a videó remek példa arra, mennyire jól jönnek ki másokkal.

@lanahandthemoos cuddle time #highland #calves #Fluffy #cuteanimals #babymoo ♬ Fewer notes, cute acoustic BGM(90561) - Kawasaki Yasuhiro(Atelier LadyBird)

Egykor házi kedvencként is tartották ezeket az állatokat. A skót-felföldi szarvasmarhák évezredek óta élnek együtt az emberrel. A róluk szóló írásos emlékek egészen 1200-ig nyúlnak vissza, a jelenlétüket kimutató régészeti leletek pedig időszámításunk előtt 1200-ig nyúlnak vissza. Volt idő, amikor a tehenek bementek télen az emberek házaiba, és testhőjük segített felmelegíteni otthonaikat. Ennek megvolt az az előnye is, hogy visszatartott másokat attól, hogy ellopják őket.

10 állat, aki egészen szokatlan barátot talált magának

Meglepő társra leltek ezek az állatok. Cuki képeken a furcsa barátságok.

Ezt is szeretjük