Az önkormányzatra hagyta a házát a férfi, de volt egy megható kikötése: ez lesz az épület sorsa

Ezzel a feltétellel hagyta a férfi az ingatlanját a kerületre.

GettyImages-1422237391
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Különleges feltétellel hagyta egy II. kerületi lakos az ingatlanát a helyi önkormányzatra a végrendeletében.

A férfi azt kérte, hogy töltsék meg az épületet gyerekzsivajjal. Úgy tűnik, hogy a kérés hamarosan teljesülni fog.

Bölcsőde lesz a férfi háza

Őrsi Gergely a II. kerület polgármestere egy Facebook-videóban számolt be a különleges végrendeletről és arról, hogy az önkormányzat a kérésnek megfelelően egy bölcsődét fog alakítani a Völgy utcai házból. 

A 12 férőhelyes intézmény neve Örökvölgy Bölcsőde lesz, és emléket állít az egykori tulajdonosnak, Juhász Sándor Jánosnak.

Nem ez lesz az egyetlen új bölcsőde a kerületben, ugyanis a Vízivárosban is kialakítanak egy új, 36 férőhelyes intézményt. 

"Sokan kételkedtek abban, hogy találunk megfelelő helyszínt, de, ahogy a vízivárosi orvosi rendelő esetében – ami egykori pártiroda helyén jöhetett létre –, úgy most is sikerült megfelelő helyet találni, és a Jurányi ház egy külön részén üzemelhet majd az új bölcsőde" - olvasható a videóhoz mellékelt szöveges bejegyzésben, amelyben azt is kiemelik, hogy az új bölcsődékhez szükség volt arra is, hogy az önkormányzat sikerrel pályázzon a kormánynál férőhely bővítését célzó forrásért, és hogy a főváros közgyűlése kedvezményesen bérbe adja a Jurányi utca 3-ban található ingatlant.

"A bölcsődék megépülése jó példája annak, hogy igenis termékeny és eredményes, amikor együtt tud működni a kormány, a főváros és egy kerület" - fogalmazott a polgármester.

Fontos információ egyébként azoknak a szülőknek, akiknek bölcsődéskorú gyermeke van, hogy hamarosan visszatér a bölcsődei támogatás. Erről ide kattintva olvashatsz részletesebben. 

Téli mesevilággá változott az ország: nézd meg a legjobban sikerült fotókat a havazásról

Szemkápráztató fotók készültek!

Téli mesevilággá változott az ország: nézd meg a legjobban sikerült fotókat a havazásról

Nézegess képeket!

Elolvasom

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük