Nagy változás jön a gázóra-leolvasásnál: erről mindenkinek tudnia kell

Így változik a gázóra-leolvasás.

GettyImages-79570585
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Visszatér az éves gázóra-leolvasás rendszere az MVM-nél, vagyis megszűnik az a gyakorlat, hogy elég lefényképezni és beküldeni a mérőállást, netán egy cetlire felírni a leolvasott értéket és hátrahagyni a szolgáltató munkatársának, írta a Világgazdaság.

Gázóra-leolvasás változása

Az MVM Főgáz Földgázhálózati Kft. által megbízott cég, a DL Kft. arról értesítette a megbízó ellátási területén lévő lakossági ügyfeleket, hogy munkatársa a közeljövőben a levélben megadott, ötnapos idősávon belül felkeresi, hogy leolvassa a gázmérőjét, írja a portál.

Az ügyfeleknek azonban nem kell majd a leolvasót a felhasználási helyen várniuk, mert a DL Kft. munkatársa hagy náluk egy leolvasási értesítőt, rajta elérhetőségekkel és az egyéb szükséges információkkal. Amennyiben a leolvasó a jelzett időszakban, az első felkeresés alkalmával nem tudja a gázmérőt leolvasni, akkor hagy egy másik értesítőt a következő felkeresés időpontjával és a saját telefonos elérhetőségével.

GettyImages-185505253
Fotó: pixelnest / Getty Images Hungary

Fontos, hogy a DL Kft. munkatársai az MVM Főgáz Földgázhálózati Kft. által kibocsátott fényképes igazolvánnyal rendelkeznek. A kft. kéri, hogy ezt az ügyfél a saját biztonsága érdekében mindig ellenőrizze. A leolvasást végző munkatársak személyéről, jogosultságáról a fényképes igazolványon található központi telefonszámon lehet meggyőződni.

A változásra azért van szükség, mert az MVM kivezeti a helyszíni leolvasást helyettesítő mérőállás-bejelentést. Mivel a pontos elszámoláshoz szükséges a személyes leolvasás, a DL munkatársának be kell jutnia a gázmérőhöz. A cég azt kéri, hogy az ügyfelek tegyék lehetővé a megadott időszakban a gázmérő leolvasását. 

Ha szeretnél a rezsiszámlán spórolni, akkor ide kattintva hasznos tippeket olvashatsz.

Nyerj ötcsillagos kényeztetést!

Ha most feliratkozol az új Femina-hírlevélre, megnyerheted a kétszemélyes, két éjszakára szóló 5 db szállásutalvány egyikét az 5 csillagos Hotel Divinusba. Nincs más dolgod, mint feliratkozni, és részt veszel a sorsoláson.

Feliratkozom és játszom

Promóció

Téli mesevilággá változott az ország: nézd meg a legjobban sikerült fotókat a havazásról

Szemkápráztató fotók készültek!

Téli mesevilággá változott az ország: nézd meg a legjobban sikerült fotókat a havazásról

Nézegess képeket!

Elolvasom

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük