Beperelték a gyereküket: unokát vagy pénzt követelnek fiuktól a szülők

Egy indiai házaspár nehezen viseli az unoka hiányát, ezért beperelték a gyereküket.

GettyImages-1293989673

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy indiai házaspár beperelte a fiát, aki hat éve házasodott, de még nincs gyermeke. A szülők kompenzációt akarnak a sok befektetésért, amit fiukra költöttek. A kereset szerint 50 millió rúpiát - 239 millió forintnak megfelelő összeget - kérnek, vagy egy unokát, akivel ellehetnek. Szandzsív és Szadhana Paszad a The Guardian cikke szerint azzal érvelt, hogy egyetlen fiukra költötték minden megtakarításukat, és a pompás esküvőt is finanszírozták.

- A fiunk hat éve házas, de még mindig nem terveznek gyereket. Ha lenne unokánk, vele lehetnénk, és elviselhető lenne a fájdalmunk - fogalmazott a Haridvár bíróságára a múlt héten benyújtott keresetében a pár. Az 50 millió rúpiás fájdalomdíjba az ötcsillagos szállodában megrendezett lagzi árát, egy 80 ezer dolláros - 30 millió forintos - luxusautót és a fiatal házasok külföldi nászútját is beleszámolták - írta meg a Times of India.

A szülők azt is nehezményezik, hogy 65 ezer dollárt - 24 millió forintot - költöttek rá, hogy fiukból az Egyesült Államokban pilóta legyen, de mégis hazatért, ahol nincs munkája. A szülők arról is beszámoltak, hogy saját házuk építésére kölcsönt vettek fel, és emiatt már súlyos pénzügyi nehézségekkel kell szembenézniük. Ráadásul - tették hozzá - mentálisan sincsenek jól, mert rosszat tesz nekik, hogy egyedül élnek. Az első tárgyalást május 17-ére tűzték ki az észak-indiai bíróságon - mondta el a pár ügyvédje.

A cikk az ajánló után folytatódik

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Indiában nagyon erősek a családi kötelékek, gyakran több generáció - beleértve a nagyszülőket, unokatestvéreket, nagynéniket és nagybácsikat - él egy háztartásban. Az utóbbi években azonban a fiatal párok már inkább elköltöznek a szüleiktől vagy testvéreiktől, a feleségek pedig, mint például ebben az esetben is, inkább a munkát választják ahelyett, hogy gyermeket vállalnának, és otthon maradnának.

Fotók: Getty Images

Ilyen a család, ha sikeres a gyerek

A család határozza meg nagy részben, hogy a gyereknek felnőttként hogy alakul az élete.

Ezt is szeretjük