Bárányhimlővel fertőzött nyalókát árult a Facebookon az anya
Saját gyerekeiknek rendeltek vírust a szülők
Az emberi butaság valóban határtalan.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bizarr esetről számolt be a The Daily Telegraph nevű brit napilap. A legtöbben azt gondolnánk, hogy a vírusok internetes adásvételével csak terroristák foglalkoznak jelszavakkal védett, titkos szerverekről működő oldalakon.

A hatóságok azonban nemrég lefüleltek egy anyukát, aki a konyhapénz kiegészítésére bárányhimlőt árult a Facebookon keresztül - állítólag merő jóindulatból.

Nyalókán és játékszeren árulta a vírust

Bárányhimlővel fertőzött nyalókát árult 50 dollárért - körülbelül 11 ezer forintért - egy szülő a Facebookon olyan családoknak, aki szeretnék, hogy gyerekeik mihamarabb átessenek a felnőttkorban már veszélyesebb betegségen.

A bizarr akcióról a The Daily Telegraph brit napilap online kiadása adott hírt. A cikk szerint a nashville-i Wendy Werkit friss tétel bárányhimlővírust ajánlgatott nyalókán és játékszeren az említett díjazásért.

Mint az asszony egy helyi tévének elmondta: úgy vette észre, sok frusztrált szülő tart attól, hogy normális úton nem tudják elkapni a fertőző betegséget a gyerekeik. Innen származott a vírusüzlet ötlete - közölte az MTI.

Werkit a Facebookon hirdetett, és a közösségi oldal buktatta le. Ugyanis Tennessee állam hatóságai felfedezték a különleges csomagküldő szolgálatot, lecsaptak a víruskufárra, és közleményben figyelmeztették a nyilvánosságot, hogy illegális a vírusok vagy más kórokozók postai küldözgetése. Ez ugyanis védtelen embereket tesz ki a fertőzésnek - ismertette a telegraph.co.uk.

A bárányhimlő egyébként serdülő- vagy felnőttkorban, különösen pedig a terhesség ideje alatt valóban jóval kockázatosabb, de kisgyerekeknél sem teljesen veszélytelen. A bárányhimlő.hu oldal szerint a Szent László Kórház Gyermekintenzív Osztályán 1993. február 15. és 2009. április 30. között 120 beteget kezeltek varicella diagnózissal, közülük 98 esetben szövődmény lépett fel.

Tiszta tér, tiszta lélegzet

Az Ambiance Provenacle fertőtlenítő és frissítő hatású keverék 100% tiszta és természetes, bevizsgált kemotípusú illóolajokból készült. Összetevőinek, a kakukkfűnek, a levendulának és a rozmaringnak köszönhetően semlegesíti a teret, valamint baktérium- és vírusölő hatással bír, ami a téli időszakban kifejezetten hasznos, de az év más szakaszaiban is hatékony segítség lehet. Ajánlott mindenkinek, aki felfrissülésre vagy épp a levegő megtisztítására vágyik.

Tudj meg róla többet!

Promóció

A bárányhimlő egészséges gyermekeknél is súlyos, életveszélyes szövődményeket okozhat, leggyakoribbak a bakteriális szövődmények, melyek főként ép immunrendszerű kisdedeket sújtanak. Míg korábban valóban úgy tartották, hogy a bárányhimlőn jobb mielőbb túlesni, ma már védőoltással is lehet védekezni a veszélyes vírus ellen.

Ezt is szeretjük