Kirabolt egy bankot, és csak egyetlen dollárt vitt magával a 65 éves férfi: különös oka volt rá

A világtörténelem egyik legfurcsább bankrablása történt a napokban, hiszen a férfi mindössze egyetlen dollárt tulajdonított el.

GettyImages-1153381667
beauty and style
Top olvasott cikkek

A legtöbben inkább szeretnék magukat távol tartani a börtön rácsaitól, de egy 65 éves utahi férfi egy dollárt rabolt egy bankból, méghozzá nagyon különös oknál fogva.

Donald Santacroce története nemcsak a rendőröket, de magukat a banki alkalmazottakat is meglepte.

Bankrablás egy dollárért

Az idős férfi egy reggel besétált a Salt Lake City-ben található Wells Fargo Bankba, és átadott egy cédulát az egyik pénztárosnak. A papíron mindössze annyi állt, hogy "Kérem, bocsásson meg a tettemért, de ez egy rablás. Kérem adjon nekem 1 dollárt, köszönöm." 

GettyImages-168582363

A banki dolgozó minden bizonnyal egy rossz tréfának tarthatta az akciót, mert eleget tett a követelésnek, de utána megkérte a férfit, hogy az egy dollárjával együtt távozzon az épületből. Donald Santacroce azonban nem tágított, közölte velük, hogy ő most kirabolta a bankot, és hogy nekik a rendőrséget kellene hívniuk. Majd leült a hallba, és várta a letartóztatást. 

A bankigazgató biztonságos helyre kísérte az alkalmazottakat, és bezárta az ajtókat is. Közben az idős bankrabló arról panaszkodott, hogy milyen sokáig tart a rendőrségnek, mire kiérnek. Egy idő után megérkeztek a rendőrök, és letartóztatták a férfit, mit sem sejtve arról, hogy mindvégig ez volt a terve.

Senki sem tudja, hogy miért, egyszerűen csak a szövetségi börtönben akart lenni. Még azt is mondta, hogyha kiengedik, akkor ki fog rabolni egy másik bankot, és ugyanúgy vissza fog kerülni a börtönbe.

A cikk az ajánló után folytatódik

Mindenesetre az incidens miatt nem raboskodott sokáig, szabadon engedték, ám a közelmúltban ismét letartóztatták, ezúttal lejárt jogosítvánnyal való vezetés miatt. Ki tudja, hogy legközelebb mit fog kitalálni, csak hogy börtönbe kerülhessen - úgy látszik, valakinek egyszerűen ez minden vágya.

Olvass tovább: a magyarországi börtönöket sem kíméli a drágulás!

A magyarországi börtönökben 10-30 százalékkal nagyobb az infláció, mint a kinti világban.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük