Ilyen a több évtizedes büntetésre ítélt nők élete a börtönben: ritka fotókon mutatta meg az egykori ügyvéd

A fotós több nővel is leült beszélgetni a börtönben. Fontos dolgokra szeretné ráirányítani a figyelmet képeivel.

nok elete bortonben cover
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sara Bennett harminc éven keresztül dolgozott büntetőügyvédként, ma azonban már inkább fotózással foglalkozik. Egy különleges projektje keretén belül úgy döntött, ötvözi korábbi és jelenlegi munkáját, és megmutatja, milyen a több évtizedes büntetésre ítélt nők élete Amerikában.

Egy New Yorki-i intézményt látogatott meg, és húsz nővel ült le itt beszélgetni, majd portrékat is készített róluk abban a közegben, melyből jó ideig nem szabadulhatnak.

Ritka képeken a börtönbüntetésre ítélt nők

Looking Inside: Portraits of Women Serving Life Sentences című sorozatában nem az elkövetők bűneire, azok súlyosságára vagy valódiságára koncentrált, hanem igyekezett az elítéltek mindennapjait megmutatni. A börtönök lehetőséget adnak a raboknak arra, hogy az ottani társadalom hasznos tagjai legyenek, és valamennyire újra hozzászokjanak a munkához, a közösségi élethez, néha pedig kötelezik is őket erre. Úgy véli, onnantól kezdve, hogy a bűnösöket a börtönbe küldik, valahogy mindenki elfeledkezik róluk, és nem tudják, hogyan, milyen körülmények között élnek.

Képeivel azt akarta megmutatni, hogy sok nő teljes átalakuláson és erőteljes személyiségfejlődésen ment át a börtönben, így amikor szabadulnak, újra értékes tagjai lehetnek a társadalomnak.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Képek: lifeafterprison.cominsider.com.

Ezt is szeretjük