Íme, az ítélet: életfogytiglani fegyházat kapott Bándy Kata gyilkosa

Ítéletet hirdettek első fokon a Bándy Kata-ügyben.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Március 18-án befejezte a bizonyítási eljárást a Pécsi Törvényszék a Bándy Kata rendőrségi pszichológus meggyilkolásával vádolt P. László büntetőperében.

A perbeszédek április 5-én hangzottak el, és a bíró egyben ítéletet is hirdetett. A vádlott halmazati büntetésként tényleges életfogytiglani fegyházbüntetést - a lehető legszigorúbb Magyarországon - kapott, az ítélet nem jogerős.

Az ügyészség a korábban 11-szer büntetett P. Lászlót aljas indokból elkövetett emberöléssel és kifosztással vádolta a nő halálával összefüggésben.

Megerőszakolta, megfojtotta

A vád szerint a 26 éves férfi tavaly július 8-án hajnali két óra után pécsi, Dugonics utcai lakása előtt szólította meg a születésnapi összejövetelről hazafelé tartó Bándy Katát, egy játszótérre kényszerítette, megerőszakolta, és közben, hogy ellenállását megtörje, megfojtotta.

A vádlott a február 18-án kezdődött perben elismerte a gyilkosságot, de azzal védekezett, hogy Bándy Katával már hetekkel a tett előtt megismerkedett.

Az Antal Gábor bíró vezette büntetőtanács előtt a tavaly októberi rendőrségi vallomását tartotta fenn, amelyben azt állította: nemcsak találkozgatott, hanem szeretkezett is Bándy Katával.

A férfi szerint aznap éjjel kérdőre vonta a nőt, miért csak esténként lehetnek együtt, miért nem vállalják fel a kapcsolatukat. Ekkor indulatba jött, puszta kézzel megfojtotta, de nem bántalmazta brutálisan és nem erőszakolta meg áldozatát. A vádlott többször ellentmondásba keveredett.

Az ítélet nem jogerős

Az ügyész tényleges életfogytiglant kért a vádlottra, mint elmondta, nem lehet enyhítő körülményt figyelembe venni, mert csak részleges beismerő vallomást tett. Az pedig, hogy kiskorú gyermeke van, korábban sem akadályozta meg abban, hpgy bűncselekmény kövessen el. Az ügyész azt mondta, a vádlott erre rendezkedett be. A korábbi büntetések nem érték el céljukat, a vádlott nem hagyott fel ezzel az életmóddal.  Az ügy tárgyalása február 18-án kezdődött a Pécsi Törvényszéken, az ítélet elsőfokú, a felek fellebbezhetnek.

Ezt is szeretjük