Megszületett a döntés: így folytatódik a Bándy Kata-ügy
A BM nyolcról öt napra csökkentette az időtartamot, ami után elő lehet állítani a bevonulókat.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy módosított belügyminisztériumi rendelet értelmében csütörtöktől a korábbi nyolc napról öt napra csökkentették az elkövető elővezetésének elrendelését szabálysértési ügyekben - tájékoztatta a Belügyminisztérium az MTI-t.

- Mától szigorúbb szabályok vonatkoznak a szabálysértési eljárás során az elzárás büntetésnek, valamint pénzbírság, helyszíni bírság, illetve közérdekű munka helyébe lépő elzárásnak a végrehajtására - áll az MTI-hez csütörtök eljuttatott közleményben.

Az ötödik napon kerülhet sor az elővezetésre

Mint írták, Pintér Sándor belügyminiszter a Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettessel folytatott konzultáció után és Polt Péter legfőbb ügyész véleményét kikérve, a BM rendeletében az elkövető elővezetését - amennyiben az elkövető az elzárás végrehajtásának megkezdésére a megjelölt napon a felhívásban meghatározott büntetés-végrehajtási intézetben nem jelent meg - a büntetés megkezdésére kijelölt naptól számított ötödik napon rendeli el.

Korábban, több mint tízéves joggyakorlat szerint, ez az idő nyolc nap volt.

A Belügyminisztérium célja, hogy ezzel az intézkedéssel is hozzájáruljon a közbiztonság és az emberek szubjektív biztonságérzetének erősítéséhez - olvasható a közleményben.

Az index.hu csütörtökön azt írta: egy belügyminisztériumi forrás a portálnak elmondta, hogy a jogszabály megalkotása összefügg a meggyilkolt rendőrségi pszichológus, Bándy Kata ügyével. A fiatal nő megölésével gyanúsított férfinak a gyilkosság idején börtönben kellett volna lennie, ám akkor még nem járt le a nyolcnapos határidő.

Ezt is szeretjük