Így tüntettek Balogh és a családon belüli erőszak ellen május 1-jén
Ki fogják rúgni?
A fideszes képviselő megmutatta agresszív oldalát.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy eddig szinte ismeretlen fideszes képviselő került a nyilvánosság középpontjába, és nem a rokonszenvessége miatt.

Antoni Rita, a május 1-i tüntetés szervezője

A családon belüli erőszak egyre kiélezettebb és mindennapos probléma társadalmunkban. Különösen nagy felháborodást kelt, ha ezt egy közszereplő viszi véghez.

A fideszes Balogh József, országgyűlési képviselő és Fülöpháza polgármestere április 28-án hajnalban bántalmazta élettársát. Az információt először a 444.hu hozta nyilvánosságra. Az origo.hu beszámolója alapján a nő a kórházban eltöltött idő után nem Balogh tanyájára, hanem solti otthonába tért vissza. A Blikk április 2-án már arról írt, hogy a Fidesz-frakcióból kirúgják Balogh Józsefet.

Balogh a sérülést először azzal magyarázta, hogy egy hosszúra sikeredett lakodalmat követően a hölgy véletlenül elesett, amikor vak komondorjuk hirtelen nekiment.

Elmondása alapján nem emlékszik a történtekre. A nő az ominózus hajnali eseményt követően a kecskeméti kórházba került, ahol törött orrát ápolják.

A Fidesz reakciója

A fideszes sajtószóvivő, Selmeczi Gabriella az üggyel kapcsolatban azt nyilatkozta a május 1-jei sajtótájékoztatón, hogy mindenképpen szeretnék megvárni a hatósági eljárás eredményét, majd hozzátette, aki ilyet elkövet, annak nincs helye a közéletben.

A családon belüli erőszak elleni békés tüntetésen nők, férfiak és gyerekek is részt vettek

A Fidesz az MTI-hez eljuttatott, Kocsis Máté kommunikációs igazgató és Selmeczi Gabriella által írt közleményében egyértelműen kijelentette: "A Fidesz minden erőszakos cselekedetet mélységesen elítél, különösen, ha az a nők, gyermekek, idősek vagy kiszolgáltatott emberek ellen történik."

"Felelősségvállalást akarunk látni!"

Természetesen az interneten azonnal elburjánzottak az esettel kapcsolatos mémek, pikírt véleménycikkek, illetve május 1-jén estére szerveződött egy kisebb felvonulás, amit a Nők Lázadás Csoport szervezett a belvárosban. Antoni Rita, a rögtönzött demonstráció szervezője szintén megfogalmazta véleményét, szerinte egy ilyen embernek semmi keresnivalója a közéletben. Felháborítónak tartja, hogy Balogh nem áll ki és magyarázza meg az esetet, sőt, még talán mentelmi joggal is megúszhatja a botrányt. Meglepő fejlemény, hogy nem mindenki támadja a képviselőt: nemrégiben elindult egy blog Balogh József mellett is.

Ki is Balogh valójában?

A korábban kisgazda Balogh József jelenleg öt gyermek apja, egyikőjük örökbefogadott. Fülöpháza polgármestere, mellette mezőgazdasági vállalkozó. A Független Kisgazdapártba 1989-ben lépett be, majd 1993 óta a párt Bács-Kiskun megyei szervezetének alelnöke. 2003-ban a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség Országos Választmányának alelnökévé választották. A Fidesz-frakció Tanyaügyi Munkacsoportja az ő kezdeményezésére alakult meg 2010-ben. Ettől az évtől polgármester és a Kecskemét és Térsége Többcélú Társulás Pénzügyi és Költségvetési Bizottságának elnöke. Balogh József kilenc éve élt együtt élettársával, aki miatt a korábbi feleségét elhagyta.

A másik oldal

A képviselő volt felesége, Balogh Józsefné az RTL Klub híradójának nyilatkozott az ügyben. Elmondása alapján a férfi a házasságuk 25 éve alatt folyamatosan verte, és az agresszivitás mindennapos volt náluk. Akkor hagyta el férjét, amikor már úgy érezte, az élete is veszélyben forog. Napi szinten bántalmazta, rúgta, pofozta az asszonyt, és előfordult egy disznóvágás alkalmával, hogy felé fordította a pörkölőt.

Balogh József jelenleg hallgat, és előtte is ferdítette az eseményeket. A történet pikantériája, hogy a képviselő nevelt fia, Liptai Szabolcs is elnyerte a dohányértékesítési koncessziós jogot. Balogh József honlapján március 8-án így köszöntötte a hölgyeket: "A világon a legszebb hölgyeknek, a csodálatosan szép magyar nőknek a nőnap alkalmával örömökben gazdag szép sikereket, sok-sok szeretetet és boldogságot kívánok!!!"

Ezt is szeretjük