Újabb botrány? A családon belüli erőszakon röhögcsélt a Fidesz az LMP szerint

Röhögcsélve szavazták le az LMP-seket.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Két olyan javaslatot is leszavazott a kétharmados többség, amelyet az LMP képviselői a csecsemők, a gyerekek és nők életének védelmében nyújtottak be - közölte a párt hétfőn.

Az anonim hazai szüléssel kapcsolatos javaslatot a párt azért nyújtotta be, mert véleményük szerint nemzetközi példák egyértelműen bizonyítják, hogy az anonim szülés lehetőségének biztosítása az abortuszok, a várandósság alatti öngyilkosságok és a csecsemőgyilkosságok számát is csökkenti.

A családon belüli erőszakra vonatkozó javaslatot az LMP annak érdekében nyújtotta be, hogy orvosolja azokat a pontokat, amelyekben nem sikerült a civileknek meggyőzni a tárca képviselőit. A javaslat kibővítené az elkövetői kört volt és jelenleg is együtt élőkre és gondozottakra, bevonná a gazdasági elnyomást is és a lelki bántalmazást is.

Röhögcsélve tartózkodtak

Az LMP szerint az Országgyűlés egészségügyi bizottsága nyolc igen, hét nem és öt tartózkodás szavazattal elutasította az anonim szülés hazai bevezetését célzó LMP-s törvényjavaslat tárgysorozatba vételét, egyben jelezték, hogy készek együttműködni a beterjesztőkkel annak érdekében, hogy megfelelő törvényjavaslat születhessen.

A párt szerint egy órával később az alkotmányügyi bizottság érdemi vita nélkül, a kormánypárti képviselők röhögcsélése közepette "letartózkodta" az LMP-s Schiffer András és Ertsey Katalin javaslatát, amely a családon belüli erőszak ügyében elakadt civil egyeztetések miatt az ügyet visszavinné a parlamentbe.

A második Orbán-kormány női tagjai

Nézegess képeket!

Elolvasom

- A KDNP megismételte azt a képmutató és valóságtagadó álláspontját, hogy a család fogalmát nem hajlandó egy mondatban látni az erőszak szóval, ezért képviselőjük egyenesen nemmel szavazott. Ez újabb jelzés a kormánypártok részéről arra, hogy nem engednek egy tapodtat sem, akkor sem, ha évente 70 nő és tucatnyi gyerek esik áldozatul a családon belüli erőszaknak. Az LMP nem adja fel, amíg cinikus leszavazással meg lehet akadályozni gyerekek és nők életének védelmét, addig folytatni fogja a küzdelmet értük - írták.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban a cancel culture, azaz az eltörléskultúra került terítékre. Mikor született meg, és mit jelent a cancel culture kifejezés? Miért veszélyes jelenség? Kik azok a híres személyek, akik érintettek? Honnan tudjuk, hogy valósak-e az ellenük felhozott vádak? Hogyan befolyásolja az eltörléskultúra a stand up comedy műfaját?

Promóció

Ezt is szeretjük