Döntött a kormány az élelmiszer- és benzinárstopról: Orbán Viktor jelentette be

Az árstophosszabbításról posztoltak a miniszterelnök Facebook-oldalán.

GettyImages-1241006662
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az élelmiszer- és a benzinárstopot 2022. október 1-jéig, a hitelmoratóriumot és a kamatstopot 2022. december 31-ig meghosszabbítja a kormány - közölte Orbán Viktor miniszterelnök  csütörtökön a Facebook-oldalán.

- Meghosszabbítjuk az árstopokat! A benzin marad 480 - áll a bejegyzésben a kormányfő fényképe alatt.

A kormány korábban a tavaly október közepi szinten rögzítette a kristálycukor, a búzafinomliszt, a napraforgó-étolaj, a sertéscomb, a csirkemell, csirke far-hát és a 2,8 százalékos UHT-tehéntej legmagasabb árát. A magyarországi benzinkutakon a benzinárstop értelmében csak a magyar rendszámú, magyar forgalmi engedéllyel rendelkező autóknak van lehetőségük arra, hogy 480 forintos áron tankoljanak. A külföldieknek piaci áron adják az üzemanyagot.

2022 elején szintén tavaly október végi szinten rögzítették a lakossági jelzáloghitelek kamatát. A kamatstopot később a jelzálogalapú hitelek mellett a lakáscélú pénzügyi lízingszerződésekre is kiterjesztették. A hitelmoratóriumot a kormány a rászorulók részére az előzőekben 2022. június 30-ig hosszabbította meg, ezt tolta most ki, felmérve a gazdasági környezetből fakadó nehézségeket, a hitelek drágulását, az inflációt - írta az Index.

Kiemelt kép: Getty Images

Meddig áll el az étolaj, a liszt vagy a cukor? Érdemes az árstop miatt betárazni belőlük?

Bizonyos alapanyagokból érdemes nagyobb mennyiséget is tartani otthon.

Ezt is szeretjük