Álló, jobbra vagy balra dőlt?

Miről árulkodik az írásod?

Figyeld meg, melyik irányba döntöd a betűidet! Világhoz való viszonyulásodat kódolod az írásodban.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A grafológia számtalan információval szolgálhat a személyiségedről. Írásképed elemzése olyan vonásaidról árulkodik, melyekkel esetleg te magad sem vagy tisztában. Írásod irányultsága - balra vagy jobbra dőlése, esetleg álló írásképed - jellemedről, normáidról, a világhoz való alkalmazkodásodról beszél. Természetesen önmagában kevés információval szolgál, jelentését kiegészítheti az írás sebessége, rugalmassága vagy a betűk áthúzása.

Jobbra dőlt betű - Szenvedély és spontaneitás

Ha jobbra döntöd az írásodat, ráadásul erőteljes, ritmikus mozdulatvezérléssel társítod, az közvetlenségedről, spontaneitásodról árulkodik. Az ösztöneid irányítanak, lobbanékonyság és szenvedélyesség jellemez, kimondottan extrovertált személyiség vagy.
Az esetek döntő többségében nehezen viseled, hogy nem az történik, amit te szeretnél, akár az is előfordulhat, hogy erős benned a birtoklási vágy.

Erősen megnyomod a betűket, a kezdeti hangsúly feltűnő az írásodban? Kíméletlenséget, kegyetlenséget mutat az írásképed. Ha viszont inkább ívelt, hurkolt, telt betűket rajzolsz, szenvedélyes jellemed romantikus színezetet kap. Előfordulhat, hogy betűid dőlésszöge szabálytalan: ebben az esetben írásképed túlzott tétovaságot sejtet.

Álló íráskép - Harmónia és következetesség

Semerre sem döntöd a betűidet? Akkor tudatos ember vagy, aki törekszik az egyensúlyra, a harmóniára. Jellemző rád az önállóság, illetve, hogy alaposan megfontolsz minden egyes döntést, ami hatással lehet az életedre.
Jelképesen - a testtartásra vetítve - az álló betűhöz egyenesség, szilárdság asszociálható: azaz a gerincesség, a következetesség, a kötelesség- és a felelősségtudat mind e forrásból fakad.
Ugyanakkor a meredek vonalaid az írásodban túlzott büszkeséget is sugározhatnak, tehát inkább távolságtartó, befelé forduló személyiség vagy.
Az álló írás az általános intelligenciát erősítő jegy, de csak az íráskép egészéből dönthető el, hogy mire használod fel a szellemi fölényedet: segítő vagy ártó szándék vezérel.

Balra dőlt írás - Tartózkodó, józan életvitel

Ha inkább balra dőlt az írásképed, valószínűleg tartózkodó, józan ember vagy. Introvertált nőként gyakran fordulsz a belső világod felé. A társaságban sohasem tűnsz ki, nem állsz a középpontban, de mindent alaposan megfigyelsz, és elraktározol magadban. Fontos számodra a családi kapocs, csak a szeretteid körében nyílsz meg.

A befelé fordulás sokféle tartalommal telítődhet. Pozitív esetben építő: az energiáidat jó célra használod, ápolod a hagyományokat. Negatív előjellel önbírálatra, önmegtagadásra hajlamos lehetsz, gyermekkori, feldolgozatlan traumákkal birkózol még ma is.

A balra dőlt írás egyúttal a múlt felé fordulásodról is tanúskodik. Gyakran tartasz a jövőtől, és megesik, hogy az emlékekbe menekülsz. Nehezen felejted el a sérelmeidet, képtelen vagy megbocsátani még az apró hibákat is.

Balkezes vagy?

Ha balkezesnek születtél, a másság érzete korán kialakul, hiszen jobbkezes világhoz kell alkalmazkodnod. Meg kellett küzdened az ollóval, esetleg a különböző szerszámokkal.
Amennyiben a környezeted támogatott ebben, akkor az írásodban nincs nyoma a kényszernek.
Ha balkezesként balra dőlten írsz, kifelé forduló, társasági figura vagy, aki egyetlen buliról sem hiányozhat.
Balra dőlt írásodban szögeket, szűkítéseket fedezel fel? Az ilyen betűk védekező beállítottságot takarnak, általában bizalmatlanul tekintesz a külvilágra.

Cikkünk W. Barna Erika Beszél az írás című könyve alapján készült.

OLVASD EL EZT IS!

  • kézírás
  • grafológia

Milyen az írásod?

Ezt is szeretjük