3 alakformáló gyakorlat minden napra: 1 hónap alatt átalakulhatsz

Egyszerű gyakorlatok, melyeket otthon is könnyen elvégezhetsz, az eredmény pedig látványos.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha szeretnél egy kicsit feszesebb, sportosabb testet a mostaninál, elég egy hónapot rászánnod, és máris látványos lesz a változás.

Ha betartod a következő gyakorlatsort, harminc nap múlva látható átalakulás megy majd végbe a külsődön. 

Első lépések

Készíts ki egy puha szőnyeget vagy egy polifoamot, melyre majd ráfekhetsz. A bemelegítés nagyon fontos, ezért ne kezdd el a tornát nélküle! Ide tartozhat a fejkörzés, karkörzés, lábkörzés, de bármi, ami jólesik, és érzed, hogy bejáratja az izmaidat. 

Ha sosem sportoltál rendszeresen, vagy nagyon régen mozogtál utoljára, csak a mennyiség felét végezd el, és két hónapig kövesd az edzéstervet! Ha térdfájdalmat érzel közben, ne folytasd a programot. Minden negyedik napon tarts pihenőt, amikor nem végzed el egyik gyakorlatot sem.

Hasprés

Feküdj hanyatt a polifoamon vagy a puha szőnyegen, a térdeidet húzd fel, a kezeidet pedig kulcsold össze a tarkódon. Emelkedj fel félig ülő állapotba, de ne ülj fel teljesen, majd feküdj vissza a padlóra, és ismételd elölről a folyamatot.

Fontos, hogy ne lendületből, hanem izomból végezd a mozdulatot, különben nem sokat ér, és még kényelmetlen is. Az első nap húsz hasprést végezz, a következő napokban pedig mindig öttel emeld a mennyiséget - tehát másnap 25, harmadnap 30, negyedik nap pihenőnap, ötödik nap 35, és így tovább.

Guggolás

Állj kis terpeszbe, teljes talppaddal a padlón. Csípőre tett kézzel hajlítsd be a térded, és guggolj le úgy, hogy a fenekedet próbáld meg a legkevésbé kitolni, majd egyenesedj fel. Ezt a mozdulatot ismételgesd - első nap negyvenszer, majd mindennap tegyél hozzá plusz ötöt, ugyanúgy, ahogy a hasprésnél. Ezt a gyakorlatot sem szabad lendületből és gyorsan végezni, mert megterheli a térdedet.

Lábemelés

Feküdj a jobb oldaladon a polifoamra vagy a szőnyegre úgy, hogy a könyöködön támaszkodsz, az alkarod pedig a felkarodra merőlegesen, a padlón helyezkedik el. Nyújtott térddel emeld minél magasabbra a bal lábadat, majd ebből a magasságból kiindulva és ide visszatérve apró mozdulatokkal próbáld még feljebb emelgetni, majd engedd vissza. Végezz a gyakorlatból első nap ötvenet mindkét lábbal, és naponta öttel emeld a számot.

Ezt is szeretjük