Ismerd meg a bátor patkányt, aki kitüntetést kapott: veszélyes szakmája van
Szó szerint életeket ment a kis bátor patkány szorgos munkájával.

bátor patkány
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vannak szuperhősök, akik extra vagány köpenyt viselnek, míg másoknak "csupán" egy szolid aranymedál fityeg a nyakukban. Magawa, az aknakereső patkány Kambodzsában ténykedik, és a PDSA szervezet 77 éves fennállása óta most először adta rágcsálónak a díjat.

Legtöbbször bátor kutyáknak, lovaknak, madaraknak vagy macskáknak osztják ki a nagy megtiszteltetésnek számító érmet, de most egy okos patkánynak járt a dicsőség. 

Magawa, a hős patkány

Magawa egy afrikai óriáspatkány, akit több társával együtt képeztek ki rejtett aknák felkutatására, mely feladatban már évek óta jeleskedik. Neki köszönhetően 39 taposóaknát és 28 rejtett lőszert találtak meg. Több mint 141 ezer négyzetméternyi területet biztosítottak a segítségével, így az ott élők ennek a kis jószágnak köszönhetik, hogy ma már biztonsággal sétálhatnak lakhelyükön. A hős patkány a bizonyíték arra, hogy akár a legkisebb teremtmények is hatalmas változást hozhatnak. 

(Slideshow és ajánlóképek forrása: PDSA - Saving Pets, Changing Lives / Facebook, borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük