Brutális büntetést kaphatsz akár egy elírásért is

Ezekre figyelj

A hibátlan adóbevalláshoz a legapróbb részletekre is ügyelni kell.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Közeledik az adóbevallás leadásának határideje, ezért összegyűjtöttük, milyen tipikus hibák merülhetnek fel.

Bár a NAV kitöltést segítő programjának éppen az a lényege, hogy ezek száma a lehető legkisebbre csökkenjen, mégis jobb, ha körültekintő vagy, hiszen meg is bírságolhatnak!

Figyelj a határidőre!

Az egyszerűsített adóbevallás határideje február 16. volt, vagyis eddig volt lehetőséged arra, hogy rábízd a hivatalra a kitöltést. A legvégső, mindenkire kötelező érvényű dátum pedig május 20., amely napig már minden nyomtatványnak el kell jutnia az adóhatósághoz. Ha nem tartod be, több százezres bírságot is kaphatsz!

Hiányos részek

Bírság járhat a rossz és hiányos adatokért egyaránt, ez magánszemélynél 20 ezer forintot is jelenthet. Az utóbbira lehet példa, ha visszaigénylést kérsz, azonban elfelejted megadni a bankszámlaszámot vagy az utalási címet. Elmaradhat továbbá az adószám, az aláírás, vagy akár a várandósságról szóló nyilatkozat kitöltése.

Rosszul kitöltött adatok

Hibának számít az is, ha rosszul töltesz ki valamit. Ez adódhat elírásból, de akár abból is, hogy egy adat helyett egy másikat adsz meg: példaként, ha a kifizető által levont adóelőleg helyett az adózó által befizetett előleget töltöd ki. Mint ahogy az is megeshet, hogy hibás bevallással téves kedvezményösszegre szerzel jogosultságot.

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

A családi adókedvezmény buktatói

A családi adókedvezmény keretösszegénél fokozott tekintettel kell lenned az év közben történt változásokra. Amennyiben ugyanis jogosulatlanul nagyobb összeget veszel igénybe, nem csupán visszafizetésre köteleznek, de még 12%-os bírságot is kirónak.

Szja-csökkentés

Jövőre csökken a személyi-jövedelemadó mértéke. Tudj meg többet erről cikkünkben!

Ezt is szeretjük