Sokan nagyon fontos levelet kapnak a héten: ez a teendő

A NAV küldeményével akkor is érdemes foglalkozni, ha minden adat pontosan a helyén van.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Fontos levelet kap 375 ezer munkavállaló még ezen a héten az adóhatóságtól. Eláruljuk, hogy mi a teendő az adóbevallással kapcsolatos levéllel, mikor kell visszaküldeni, és meddig kell megőrizni. A bevallásukat maguk végzők számára is fontos információkat osztunk meg.

A javított adatlapot májusban vissza kell küldeni

Akik az egyszerűsített adóbevallást választották, azoknak április 30-ig kell megkapniuk a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elszámolását postán. Ezt a fajta bevallást az adóhivatal adataira hivatkozva a Pénzcentrum.hu 375 ezer főre teszi.

A levélben - ami érkezhet elektronikusan is, az ügyfélkapun keresztül - a keresetre vonatkozó adatok lesznek feltüntetve. Az egyetlen teendő, hogy ellenőrizni kell, vajon megfelelnek-e a valóságnak ezek. Amennyiben nincs hiba, úgy több teendő sincs, nem kell választ küldeni a NAV-nak, csak 2020-ig meg kell őrizni a kapott elszámolást.

Aki mégis valótlan adatokat talál, és módosítani kívánja a dokumentumot, megteheti még május 20-ig. Eddig kell visszajuttatni a NAV-hoz a javított példányt.

Akik azt a lehetőséget választották, hogy a munkáltatójuk készítse el számukra a bevallást, azok is április 30-ig kapják majd meg az erről szóló igazolást. Ezt szintén ellenőrizni kell, hogy a munkáltató által kitöltött adatok megfelelnek-e a valóságnak. Ha igen, úgy ez esetben sem kell tovább konzultálni a céggel. A munkáltató ezután június 10-ig köteles eljuttatni az adatokat a NAV-hoz.

Ha magad töltenéd ki a bevallást

Ha magad töltöd ki az adóbevallásod, úgy továbbra is május 20. éjfél a határidő. A borítéknak, amit a postán érdemes időben feladni - elektronikus úton ez nem lényeges annyira -, háromféle lapot kell tartalmaznia. Benne kell lennie az adóbevallásnak, az adónyilatkozatnak és az 1%-os felajánlásnak is.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Az 1%-os listát a NAV honlapján eléred, itt civil szervezetnek és egyháznak is adhatod az adód 1-1%-át. Amennyiben elektronikusan szeretnél bevallani, úgy egy programot kell letölteni, amit ezen az oldalon találsz meg. Az elektronikus kitöltéshez az adóhatóság videós magyarázattal nyújt segítséget, ha végképp elakadnál.

Ezt is szeretjük