Fontos levelet hoz a postás januárban: mi történik, ha nem kapod meg?

Minden munkavállaló megkapja a borítékot január 31-ig.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha év eleje, akkor adóbevallás, és az azzal járó dokumentumok, határidők forgataga. Cikkünkkel segítünk abban, hogy könnyebben igazodj el az adózás útvesztőiben.

Ha magánszemély vagy, több lehetőség közül is választhatsz. Arról is döntened kell, hogy kinek add az adód 1%-át.

Januárban érkeznek a fontos papírok

Minden munkavállalót érint az, hogy január végéig kézhez kapja az adóbevalláshoz szükséges dokumentumait, amik alapján ki kell tölteni a bevallást. Ez tartalmazza a munkáltatói jövedelemigazolást és a munkáltatói adómegállapítás igényt. Ennek határideje tehát január 31. Ha mégsem érkezik meg, a munkáltatónál érdemes rákérdezni.

Egyszerűsített bevallás esetére

A következő fontos határidő február 16. Azoknak kell erre ügyelniük, akik az egyszerűsített adóbevallást választják. Ez azoknak lehetőség, akik nem kértek munkáltatói adómegállapítást. Ennek alapján április 30-ig a NAV megküldi a bevallási ajánlatot. Ha helyesnek ítéled a hatóság számításaid, nincs több dolgod, ha azonban kifogást emelnél, akkor május 20-ig kell visszaküldeni a javított dokumentumot.

A munkáltatód is készítheti a bevallást

Ha a munkáltatóval szeretnéd elkészíttetni a bevallásodat, március 20-ig kell a megkapott kérvényt - a nyomtatvány jele 14NY29 - kitöltve átadni a munkáltatónak. Ha magad töltöd ki a bevallásod, úgy május 20-ig kell azt leadni. A borítéknak - ügyfélkapun a csatolmánynak - tartalmaznia kell az adóbevallást, az adónyilatkozatot és az 1%-os felajánlást.

Ha a munkáltatód készíti el a bevallásodat, úgy azt június 10-ig kell eljuttatnia a NAV-hoz. A munkáltatód május 21-ig köteles megküldeni számodra azt, hogy mekkora adóalapot állapított meg.

Így ajánlhatsz fel 1%-ot

Az 1%-os felajánláshoz kapcsolódóan a januári postával egy úgynevezett EGYSZA lapot is kapsz, amin nyilatkozhatsz arról, melyik egyházi és civil szervezetnek adod az adód 1-1%-át.

Ha még nem döntöttél, a NAV honlapján már fent van azon szervezetek listája, amik számára adományozhatsz.

A bevallást lehet postázni, személyesen leadni a NAV ügyfélszolgálatain, de akár ügyfélkapun is intézhető elektronikus úton.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Az elektronikus adóbevalláshoz ezen a honlapon találhatod meg a nélkülözhetetlen programokat. Az adóhatóság videós segítséget is nyújt a netes bevalláshoz. Szintén a NAV oldalán nézheted meg, melyik határidőre, milyen számú nyomtatványra lesz szükséged.

Ezt is szeretjük