Holnap van a határidő, ha így kéred az adóbevallásodat: még ma küldd el az SMS-t!
Április 15-ig kérhető SMS-ben a bevallási tervezetek postázása.

postalada
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ügyfélkapuval nem rendelkezők az idén is kérhetik a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól az szja-bevallási tervezetük postázását, amelyhez az adóazonosító jelet és a születési dátumot tartalmazó kérelmüket kell SMS-ben vagy egyéb módon eljuttatni a NAV-hoz április 15-éig - közölte az adóhivatal szerdán az MTI-vel.

A kérelmek benyújtásánál az SMS-t a 06-30/344-4304-es telefonszámra kell küldeni, "SZJA szóköz, adóazonosítójel, szóköz, ééééhhnn" formában. Ezen felül a kérelem elérhető a NAV honlapján űrlapon, és a tervezet postázást lehet kérni telefonon a 1819-es hívószámon vagy a 06-80/20 21 22-es telefonszámon, ez utóbbihoz előzetes regisztráció szükséges. Aki korábban cselekedett, az beküldhette a kérvényt az adóhivatalhoz levélben vagy formanyomtatványon is.

Az elkészült tervezeteket a NAV tértivevényesen küldi el postán az igénylőknek. Az adóhivatal idén is automatikusan elkészítette azok szja-bevallási tervezetét, akikről munkáltatói, kifizetői adattal rendelkezik: legyen az munkavállaló, őstermelő, áfa fizetésére kötelezett magánszemély vagy egyéni vállalkozó.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az elkészített tervezetek március 15-e óta elektronikus formában elérhetőek, tehát azok KAÜ-azonosítás - ügyfélkapu, e-személyi igazolvány, telefonos azonosítás - utáni belépést követően szerkeszthetők, jóváhagyhatók. Az szja 1+1 százalékának felajánlásáról, a korábbi évekhez hasonlóan, idén is lehet elektronikusan és papíron is rendelkezni egészen május 20-ig - olvasható a NAV közleményében.

Fotók: Getty Images

Közel 100 ezer forint adókedvezmény is igényelhető

Az érintettek éves szinten csaknem 100 ezer forint adókedvezményt kaphatnak. A személyi jövedelemadóról szóló törvényben régóta benne van ez a lehetőség, de az adójóváírás öt évig visszamenőleg is érvényesíthető.

Ezt is szeretjük