Ha ilyen üzenetet kapsz, ne nyisd meg! Hiába hihető, csak az adataidra pályáznak
Adathalász csalókra figyelmeztet egy internetes kereskedelmi portál.

online vasarlas 2
beauty and style
Top olvasott cikkek

Adathalász kísérlettel próbálták kicsalni a bankkártyaadatokat a Jófogás egyes felhasználóitól. Az internetes kereskedelmi portál figyelmeztet: szállításnál senkitől nem kérik előre a bankkártyaadatokat.

A felhasználóinak hétfőn küldött hírlevelükben azt írták: minden esetben közvetlenül a regisztrált e-mail-címre küldik a szállítással kapcsolatos teendőket tartalmazó tájékoztatót.

Ezért azt kérik a felhasználóktól, hogy ne nyissák meg, ha egy hirdetőtől vagy termék iránt érdeklődőtől akár a Jófogás üzenetküldő rendszerén keresztül, akár más módon - Viber-üzenet, sms - egy linket kapnak, hogy ezen keresztül fogadják el a fizetést, vagy hagyják jóvá a vásárlást. Akik a linket megnyitották, semmiképp ne adják meg a bankkártyájuk adatait! - figyelmeztet a portál.

Aki bármilyen bankkártya- vagy személyes adatát megadta, az haladéktalanul vegye fel a kapcsolatot a számlavezető bankjával, illetve tegyen feljelentést a rendőrségen - írták.

Fotók: Getty Images

Minden hatodik magyar dőlt már be ilyen átverésnek

Nigériai csalás, klónoldalak, adathalász kísérletek - az internetes bűntények piacát sajnos a felhasználók is alakítják a rossz szokásaikkal.

Ezt is szeretjük