A 3 legjobb álláskereső weboldal

Az álláskereső weboldalak virágzanak, hiszen sok a munkanélküli, ám nem mindegyik hatékony. A következőket próbáld ki!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A nyomtatott sajtó apróhirdetési rovatát egyre kevesebb cég használja, amikor egy üres pozíció betöltésére keres alkalmazottat. Ha mielőbb álláshoz akarsz jutni, ennélfogva mondani sem kell, hogy elsősorban az interneten érdemes nézelődnöd. Ma már álláskereső weboldalak garmadája áll a rendelkezésedre, ám egyáltalán nem mindegy, melyiken keresel, és melyiken hirdeted magad! Ha ugyanis a kereslet nem talál rá a kínálatra, feleslegesek az erőfeszítések.

Eláruljuk, hogyan ismerheted fel a jó álláskereső weboldalakat, és három olyat is ajánlunk, melynek segítségével könnyedén rátalálhatsz álmaid állására.

Hat fontos szempont, amit mérlegelj a keresésnél!

Sajnos sokan esnek abba a csapdába, hogy a külcsín alapján válogatnak a weboldalak között, a lényeges szempontokat viszont figyelmen kívül hagyják.

Pedig a szemet gyönyörködtető design helyett sokkal fontosabb, hogy mennyi álláshirdetés van az adott oldalon. Elsősorban az alapján válogass, hogy a nagyobb cégek melyeket kedvelik - arra apellálni, hogy a kisebb weboldalak álláshirdetéseire kevesebben jelentkeznek, nem érdemes. Fontos továbbá, hogy mindig naprakész információkat közöljön a portál, és a lejárt hirdetéseket időben levegyék az oldalról.

Jó pont, ha a weboldalon lehetőség van hírlevélre is feliratkozni, hiszen annak segítségével biztosan nem maradsz le egyetlen álláshirdetésről sem. A jó álláskereső weboldal emellett áttekinthető, illetve könnyen kezelhető. Az is lényeges szempont, hogy csak a cégek hirdethetnek-e rajta, vagy lehetőség van-e az álláskeresőknek is feltölteniük például az önéletrajzukat - utóbbi adatbázisokban ugyanis a cégek is szívesen nézelődnek.

Minden egy helyen: CV-Online

309 cég több mint kétezer álláshirdetése vár a CV-Online weboldalon. Hazánk egyik legnagyobb álláskereső portálján szinte minden szakma és szakterület hirdetései között böngészhetsz a közigazgatástól kezdve a vegyiparon át egészen a kultúráig. A hirdetések között irányítottan is kereshetsz - többek között az elmúlt 24 órában vagy a héten felkerültek között -, de be is listázhatod az összes aktuális ajánlatot. Ha valamelyik felkeltette az érdeklődésed, regisztráció után elmentheted az oldalon, így bármikor egyetlen kattintással visszakeresheted.

Ha tanácsra lenne szükséged, a Karrier Központ menüpont alatt cikkeket találsz például az állásinterjúval vagy az álláskereséssel kapcsolatban, emellett pedig teszteket is kitölthetsz - például az adott pozícióban várható fizetéssel kapcsolatban, de felmérheted az angoltudásod szintjét is.

Profizmus A-tól Z-ig: Profession.hu

A Profession.hu álláskereső portál már évek óta az álláskeresők szolgálatában áll, az utóbbi időben azonban nagy változáson ment keresztül. A korábban is átlátható és jól használható portál most még profibban működik: az önéletrajz-adatbázisba bárki feltöltheti a CV-jét, a Karriereszközök menüpontban a tapasztalatlanabb álláskeresők tanácsokat, illetve többek között mintákat találhatnak az önéletrajzhoz és a motivációs levélhez, továbbá hírlevél-szolgáltatással és nem utolsósorban rengeteg álláshirdetéssel segíti a weboldal az álláskeresést.

Egy fél évvel ezelőtti felmérés során kimutatták, hogy a Profession.hu-n hirdető cégek közel 90%-a A-kategóriás, azaz tőkeerős, megbízható cég, melyet sem megszűnés, sem csőd nem fenyeget. A hirdetők pedig  elárasztják az oldalt, hiszen jelenleg is több mint kétezer pozíció kapcsán várják a jelentkezőket a lehető legtöbb ágazatba.

Ahol garantált a siker: Jobline.hu

Mint ahogy azt a cikk elején említettük, a jó álláskereső weboldalnak több szempontnak kell megfelelnie - a Jobline.hu mind az ötöt teljesíti. Először is kényelmes és áttekinthető: a hirdetések között kereshetsz aszerint, hogy pályakezdőknek szólnak-e, netán olyan jelentkezőknek, akik már rendelkeznek szakmai tapasztalattal.

Az egyes szakmai kategóriákon túl - az adminisztrációs munkaköröktől az idegenforgalomig itt is széles a kínálat - lehetőséged van szűrni az ajánlatokat régiók szerint, valamint a munka jellege és a szükséges nyelvtudás alapján.

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Karriertanácsokban és kalkulátorokban a Jobline is bővelkedik, ahogy hírlevélre is feliratkozhatsz, hogy biztosan ne maradj le a legfrissebb ajánlatokról. Ha pedig valamelyik hirdetés elnyerte a tetszésed, azt regisztráció után ezen az oldalon is elmentheted.

Ezt is szeretjük