Meddig bírnád ki Facebook nélkül? Teszteld, hogy jobb vagy-e másoknál!
99 napos önként vállalt Facebook-rehabra buzdít egy ügynökség.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Talán észre sem veszed, de szinte biztos, hogy az internet és a közösségi háló mára másokéhoz hasonlóan a mindennapi életed részévé vált. Vajon kibírnád, hogy közel három hónapig be se lépj a Facebookra?

A 99 Days of Freedom nevű küldetés lényege, hogy a felhasználóknak 99 napig kerülniük kell a Facebookot, az erre szánt időt pedig inkább tanulással, önfejlesztéssel, önkéntes munkával vagy valamilyen más hasznos tevékenységgel kell eltölteniük.

Megváltoztatja a hangulatot

Óriási közfelháborodást keltett a hír, miszerint a Facebook 2012-ben titkos kísérletet folytatott mintegy 700 ezer felhasználón.

A kutatók elsősorban arra voltak kíváncsiak, hogy átragasztható-e az érzelmi állapot másokra anélkül, hogy a felek közvetlen interakcióba lépnének egymással.

Ennek érdekében a felhasználók egy részének csak szomorú, haragos, másoknak csak örömteli, vidám tartalmakat jelentettek meg a hírfolyamban.

Arra jutottak, hogy személyes kapcsolat nélkül is működik az úgynevezett érzelmi fertőzés, és pozitív és negatív irányba is lehet stimulálni a másik hangulatát egy-egy jól irányzott állapotfrissítéssel.

28 órát veszítünk

A Just nevű holland kreatív ügynökség dolgozóit felháborította az, ahogy a Facebook a felhasználók érzéseivel hazardírozik, ezért úgy gondolták, önként kivonják magukat az érzelmi fertőzés hatása alól, és erre buzdítanak másokat is. A 99 Days of Freedom - magyarul 99 nap szabadság - nevű küldetés lényege, hogy a felhasználóknak 99 napig kerülniük kell a közösségi oldalt.

A facebookozásra szánt időt inkább tanulással, önfejlesztéssel, önkéntes munkával vagy valamilyen más hasznos tevékenységgel kell eltölteni. Miheztartás végett egy átlagos felhasználó naponta 17 percet tölt el az oldalon képnézegetéssel és céltalan kattintgatással, ami nem is tűnik soknak, ám ez három hónap esetében már 28 értékes órát jelent.

Ha még több hírre és érdekességre vagy kíváncsi a közösségi médiával kapcsolatban, látogass el a Social Daily honlapjára!

Így csináld!

Ha részt vennél a küldetésben, csupán annyit kell tenned, hogy profilkép gyanánt feltöltöd a kezdeményezés logóját - melyet a 99 Days of Freedom honlapján találsz -, eltávolítod a telefonodról a Facebook alkalmazásait, majd szintén a fenti weboldalon keresztül elindítod a saját visszaszámlálásodat, és az elkövetkezendő 99 napban hanyagolod a közösségi oldal használatát.

Ezt is szeretjük