Így lehet gyorsabb az okostelefonod: 4 alig ismert trükk
Idegőrlően lassú az okostelefonod? Vesd be a következő trükköket a gyorsaság érdekében!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Emlékszel még azokra az időkre, amikor egy mobil kizárólagosan csak a telefonálás és az üzenetküldés funkcióját látta el? A régi idők készülékei még mindig az embernek rendkelezésére álltak.

Az okostelefonok azonban már mindent tudnak, pontosan ezért sebezhetőbbek is, elsősorban a sebességüket tekintve. Ha a te mobilod is lassú, akkor vesd be a következő gyorsító trükköket!

A Wi-Fi kikapcsolása

A Wi-Fi nagyon hasznos dolog, ha éppen a telefonodon lógsz, de ha nem használod, tulajdonképpen felesleges szolgáltatás.

Egyrészt az akkumulátorra is hatással van, ha folyton megy valamilyen háttérprogram, az eszköz is lényegesen gyorsabban lemerül, ugyanakkor az internet állandó működése nagyon be tudja lassítani a telefont. Azt ajánljuk, ha éppen nem fontos e-mailt vársz, illetve nem bújod az internetet, állítsd le a vezeték nélküli kapcsolatot a mobilodon.

Automatikus frissítések

Valószínűleg nem is gondolod, de az automatikus frissítések is ludasak lehetnek a telefon lassú működésében. Olyan ez, mint a számítógép esetében: ha egy program a háttérben dolgozik, lelassíthatja az eszköz működését.

Mivel az embernek valószínűleg nincs szüksége minden egyes alkalmazás állandó frissítésére, a legjobb, ha ezt a funkciót kikapcsolod. A beállításokban keresd az automatikus frissítésekre vonatkozó részt, és tiltsd le azokat, amikre nincs szükséged.

Alkalmazások kezelése

Az androidos telefonok esetében létezik egy úgynevezett alkalmazáskezelő ablak, amelyben az éppen futó programok listáját lehet megnézni. Ha ezt megnyitod, láthatod, hogy mi az, amit aktuálisan használsz, és mi az, ami feleslegesen van bekapcsolva, így utóbbiakat könnyebben kiiktathatod, ezzel is növelve a telefonod sebességét.

Andoriodos telefonnál egyébként a gyorsítótár ürítése is jelentős változást hozhat. Egyszerűen válaszd ki az adott applikációt, majd töröld a gyorsítótárat. Ennek egyetlen hátránya, hogy az app újbóli használatakor meg kell várnod, míg a program újra betölti az adatokat.

Így töredezettségmentesíts!

A töredezettségmentesítés segít a számítógép gyorsabb és optimálisabb működésében!

Plusz egy tipp

Sajnos sokan azt is figyelmen kívül hagyják, hogy a telefon szoftverének szüksége van pihenésre, nem kapcsolják ki a mobilt, ami ettől még inkább lelassulhat, sőt, akár adatvesztés is történhet. Legalább minden harmadik nap kapcsold ki a telefonod, és ha nem történik változás, akkor vesd be a fenti gyorsító trükköket is!

Ezt is szeretjük