3 ok, amiért a hosszú távú kapcsolatok a leggyakrabban tönkremennek
Az első szerelmek a legédesebbek, de van esély arra, hogy megmaradjanak?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Azt senki nem vitatja, hogy az első nagy szerelmek a legédesebbek, és biztos, hogy a srácra, akiért most odáig vagy, életed végéig emlékezni fogsz, és mindig jó érzés lesz majd rágondolni.

Az viszont nagyon ritka, hogy az első szerelmek egyikéből életre szóló kötelék legyen, bár néha erre is látni példát. A kapcsolatok hosszabb távon való fenntartása még a tapasztaltabbaknak is gondokat okozhat.

Ha azt szeretnéd, hogy a szerelmetek az idő múlásával csak erősödjön, fontos tudnod, mik a leggyakoribb okok, amik zátonyra viszik a hosszú távú kapcsolatokat.

A kényelem

Ha egymásra találtatok, természetes, hogy nem töltötök többé minden szombat estét bulizással, mert romantikusabb programnak tűnik összebújva tévét nézni valamelyikőtöknél.

Ezzel nincs is semmi gond, de ne feledjétek, hogy minden kapcsolatnak szüksége van a megújulásra és egy kis izgalomra, a közös élményekről már nem is beszélve.

Ha az otthon ülés rutinszerűvé válik, a kezdeti szenvedély hamar alábbhagy - így könnyen egy fásult, élettelen, megszokásból működő kapcsolatban találhatjátok magatokat, miközben már nyomokban sem emlékeztettek arra a fiatal párra, akik attól is tűzbe jöttek, ha megfogták egymás kezét.

Ha azt akarod, hogy a kapcsolatotok hosszú távon is boldog legyen, szervezz közös programokat, járjatok el bulizni, és próbáljátok minden nap újra meghódítani a másikat!

Családi viszály

Ha nem is tervezitek még az esküvőt, egy hosszú távú kapcsolatban idővel bemutatjátok egymást a szüleiteknek, és te is ott leszel a srác szülinapján, ballagásán, szalagavatóján - egyszóval a családi eseményeken.

A mondás szerint a barátaidat megválogathatod, a családtagjaidat nem - így van ez a pasiddal is, akit magad választhatsz ki, de a családja is vele érkezik, mintegy csatolt áruként. A szigorú szülőkkel vagy a kritikus lánytestvérrel nem mindig egyszerű kijönni, de eszedbe se jusson a srác előtt kritizálni a hozzátartozóit: érthető, hogy ő elfogult velük, és ha kenyértörésre kerül a sor, őket fogja választani helyetted.

Persze, azt sem kell hagynod, hogy a család teljesen rátok telepedjen, hiszen idővel ez is megmérgezheti a kapcsolatotokat: hallgasd meg a véleményüket, de amikor kettesben maradtok, próbáld meg higgadtan rávezetni a srácot, hogy a közös dolgaitokban jobb lenne, ha ti ketten döntenétek.

A zöld szemű szörny

Egy kapcsolat elején még normális, ha legszívesebben minden időtöket együtt töltenétek, idővel azonban térre lesz szükségetek, különben jelentkezik a már említett kényelem és elfásulás.

Egyikőtök sem várhatja el a másiktól, hogy az feladja önállóságát, és a közös életeteknek szentelje magát, ezért aztán a féltékenység - akár a barátok, akár a hobbi, akár egy harmadik személy a tárgya - gyorsan zátonyra irányíthatja a kapcsolatot.

Gondolj csak bele: ha egyikőtök mással tölti az idejét, annak veszekedés lesz a vége, de ha annak ellenére vagytok együtt, hogy egyikőtök szíve szerint éppen valami mást csinálna, abban sem lesz sok köszönet.

Ezt is szeretjük