3 mondat, amit soha ne mondj a barátnődnek
Ha nem akarsz összeveszni vele
A barátság alapja az őszinteség, de nem mindegy, hogyan mondod ki.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az igazi barátnők mindent megbeszélnek, és mindig őszinték egymáshoz. De vannak mondatok, amiket az ember még a legjobb barátja szájából sem hall szívesen.

Nem kell hazudnod, de ha a barátnőddel beszélsz, akkor is jobb kétszer átgondolni, hogyan adsz hangot a véleményednek, különben életre szóló sértődés lehet egyetlen megjegyzésből.

"A te fenekeddel nem szabad felvenned ezt a nadrágot"

A vásárlás az egyik legjobb barátnős program, de egyetlen megjegyzéssel elérheted, hogy ne csak ne kelljen többet a barátnőddel vásárolnod, de egyáltalán ne is menjetek együtt többet sehova.

Persze, ha valami tényleg nem áll jól neki, és az őszinte véleményedre kíváncsi, nyugodtan megmondhatod, hogy nem ez a legelőnyösebb fazon a számára, de válogasd meg a szavaidat: gondold csak el, neked sem esne jól, ha attól kapnád az epés megjegyzést, akitől a legkevésbé sem számítanál rá.

A negatívumok hangsúlyozása helyett inkább mondd azt: szerintem a másik nadrágban, amit az előző boltban próbáltál, sokkal kerekebb volt a feneked, talán jobb lenne, ha visszamennénk érte - ennek olyan fura a szabása!

"Nem értem, mit eszel ezen a pasin"

Lehet, hogy a barátnőd pasija neked nem különösebben az eseted, de soha, semmilyen körülmények között ne kezdd el becsmérelni szíve választottját! Tartsd tiszteletben az érzéseit, még akkor is, ha nem jósolsz hosszú jövőt a kapcsolatnak: ne feledd, egy barátnőnek nem az a dolga, hogy ellendruker legyen, hanem, hogy kéznél legyen, amikor a románc zátonyra fut.

Egyetlen eset képzelhető el, amikor kritizálhatod a barátnőd pasiját: ha az egyértelműen tiszteletlenül bánik vele, kihasználja vagy csak hitegeti. Ilyenkor barátnőként kötelességed közbelépni, de légy nagyon óvatos: ne feledd, a barátnőd most rózsaszín szemüvegen át látja a világot. A legjobb, ha elmondod a véleményedet, aztán rábízod a döntést, és biztosítod róla, hogy akárhogy is választ, te akkor is mellette fogsz állni.

"Nem érek rá, a pasimmal találkozom, ez most fontosabb"

Természetes, hogy ha egyikőtök életébe beköszönt a szerelem, akkor kevesebb szabadidőtök lesz, amit együtt tölthettek, de ez nem jelenti azt, hogy el kellene hanyagolnod a barátságotokat. Ne feledd, a barátnőd is mindig melletted állt, amikor szükséged volt rá, és ezt most illik viszonoznod.

A pasit sem kell parkolóállásba tenned, de soha ne éreztesd a barátnőddel, hogy már kevésbé fontos a számodra, különben könnyen lehet, hogy ha netán befuccsolna a kapcsolat, nem lesz kinek a vállán kisírnod magadat.

Ezt is szeretjük