Ők voltak a világ első szupermodelljei: nem tiniként lettek női idolok

Képeken mutatjuk a világ első szupermodelljeit. Az 1900-as években elképesztően sikeresek voltak, ma viszont már nem mindegyikük nevét ismeri a világ.

vilag elso szupermodelljei cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A szupermodell kifejezést már a ’40-es évektől használják. Világszinten ismert, rendkívül jól fizetett modelleket takar, akik divattervezőkkel, ruhamárkákkal működnek együtt, illetve rendszeresen kampányokban, valamint a magazinok címlapjain szerepelnek.  

A szó hallatán szinte mindenkinek rögtön Naomi Campbell, Cindy Crawford, Claudia Schiffer vagy épp Linda Evangelista neve ugrik be. És bár kétségkívül ők a legismertebb manökenek, előttük is voltak olyan gyönyörű és tehetséges hölgyek, akik kikövezték számukra az utat a szakmában.

A világ első szupermodelljei

A 20. században népszerű szépségek nem tizenéves koruk elején, gyermekként vagy tiniként lettek idolok, mint mostani társaik, és általában nem is csak a harmadik X-ig ragyogott a karrierjük. Mások voltak, mint a mai manökenek, de hatalmas sikereket értek el, szépségüket pedig mindenki csodálta. Képeken mutatjuk a világ első szupermodelljeit, akik közül sokak neve már sajnos feledésbe merült.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Képek: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük