Ők voltak a világ első szupermodelljei: nem tiniként lettek női idolok
Képeken mutatjuk a világ első szupermodelljeit. Az 1900-as években elképesztően sikeresek voltak, ma viszont már nem mindegyikük nevét ismeri a világ.

vilag elso szupermodelljei cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szupermodell kifejezést már a ’40-es évektől használják. Világszinten ismert, rendkívül jól fizetett modelleket takar, akik divattervezőkkel, ruhamárkákkal működnek együtt, illetve rendszeresen kampányokban, valamint a magazinok címlapjain szerepelnek.  

A szó hallatán szinte mindenkinek rögtön Naomi Campbell, Cindy Crawford, Claudia Schiffer vagy épp Linda Evangelista neve ugrik be. És bár kétségkívül ők a legismertebb manökenek, előttük is voltak olyan gyönyörű és tehetséges hölgyek, akik kikövezték számukra az utat a szakmában.

A világ első szupermodelljei

A 20. században népszerű szépségek nem tizenéves koruk elején, gyermekként vagy tiniként lettek idolok, mint mostani társaik, és általában nem is csak a harmadik X-ig ragyogott a karrierjük. Mások voltak, mint a mai manökenek, de hatalmas sikereket értek el, szépségüket pedig mindenki csodálta. Képeken mutatjuk a világ első szupermodelljeit, akik közül sokak neve már sajnos feledésbe merült.

Képek: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük