Így néznek ki a ’80-as, ’90-es évek szépségkirálynői: ma is gyönyörűek
Az évek múlnak, a szépségideálok változnak, de egy biztos: minden évben kiválasztják azt az egy lányt, aki a legszebb a világon.

szepsegkiralyno-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Miss Universe szépségverseny gyökerei egészen 1952-ig nyúlnak vissza, és egy rebellis szépségkirálynőnek köszönhető a megalakulása. Egy évvel korábban a Miss America verseny győztese visszautasította, hogy a verseny fő szponzorának a fürdőruháit hordja, ezért a cég, a Catalina Swimwear felbontotta a szponzori szerződést, majd megalapította a Miss USA és a Miss Universe versenyeket.

Az évek alatt sok támadás érte a Miss Universe szervezőit azzal kapcsolatban, hogy túlságosan sekélyesek, a lányok a külsejükön kívül nem képviselnek valódi értékeket, és számos esetben a csalás gyanúja is felmerült, hiszen a közönség és a zsűri véleménye nem mindig egyezett meg abban, hogy kinek a fejére kerüljön a korona.

Így változtak a szépségideálok

A világ legszebb lányai sokkörös válogatás útján kerülnek a trónra, és bár mindig is voltak elégedetlenkedők a szépségkirálynők körül, egy biztos: az egykori győztesek még ma is elbűvölő szépségek, sokakon alig látszik, hogy már eltelt 25-30 év.

(Borítókép, képek: Instagram)

Ezt is szeretjük