92 éves és hihetetlenül nőies Daphne Selfe: a világ legidősebb modellje még mindig aktív
A világ legidősebb modellje kiváló bizonyíték rá, hogy a stílus és nőiesség nem a kor függvénye.

daphne-selfe
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sok nő számára negyvenéves kor körül jön el az az időszak, amikor úgy érezhetik, veszítenek fiatalos szépségükből, és egyre nehezebben néznek a tükörbe. Ez természetesen még csak meg sem közelíti a valóságot, hiszen minden korban lehet gyönyörű egy hölgy - még ráncokkal és ősz hajjal is.

Erre remek példa Daphne Selfe, aki bár egész életében fotogén alkat volt, mégis idős korában tört be csak igazán a divatiparba, azóta pedig rendületlenül hirdeti, hogy a nőies báj mindenkiben ott van, kortól függetlenül.

Közel a százhoz is tündököl Daphne Selfe

A modell 1928-ban született az Egyesült Királyságban, és már egészen fiatalon találkozott a divatiparral. Édesanyja nagyon szép, kifinomult és okos nő volt, aki saját maga készítette a család ruháit. Daphnét azonban sokáig nem érdekelte különösképpen az öltözködés, egészen addig, amíg 19 évesen elkezdett egy ruházati üzlet kabátosztályán dolgozni. A boltban versenyt hirdettek, amivel egy helyi magazin címlapfotózását lehetett elnyerni, a nő szépsége pedig már ekkor lenyűgözte az embereket. Természetesen megnyerte a versenyt, ám ezután inkább balettkarrierjére koncentrált, és a ’90-es évek végén tért vissza a divatiparhoz - amikor már betöltötte a hetvenet is.

(Képek forrása: Instagram, Facebook)

Ezt is szeretjük