Ilyen egy női test igazából, és ilyen egy videóban: a nő megmutatja, hogy nem csak a képeket lehet retusálni

A fiatal nő saját felvételeken mutatja meg, hogy a videók is ugyanúgy manipulálhatóak, mint a fotók. Pár perc alatt alakítja át testét.

video valosag cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az már szerencsére egyre többekben tudatosult, hogy az Insta-fotók általában a legkevésbé sem a valóságot tükrözik. A tökéletes beállítások, a különböző filterek és persze a retus teljesen meg tudják változtatni az emberek külsejét, ám azt már kevesebben realizálják, hogy a videóknak sem kell hinni.

Attól, hogy egy felvételről van szó, még ugyanúgy lehet csalni akár az Instagramon, akár a TikTokon - ezt mutatja meg Doina Ciobanu, akit posztjai miatt nem győznek dicsérni követői.

A női test: videó és valóság

A 27 éves modell korábban étkezési zavarokkal küzdött, sokáig nem volt elégedett a testével. Végül hosszú, kitartó munkával sikerült kigyógyulnia a betegségből, azonban látva 15 éves testvérének online közösségét, úgy érezte, tennie kell valamit azért, hogy másoknak is önbizalmat adjon, és megmutassa, mennyire sok az átverés a közösségi oldalakon. Aggódott, hogy húga pont abban a befolyásolható korban van, amikor ezek a hamis felvételek negatív befolyást gyakorolnak rá, ezért nem tétlenkedett tovább.

@doina

Not the best background as it’s too complicated and it “shows”, but you’ve seen in my previous videos it’s impossible to even tell that it’s “edited” 👀 #editing #model #beautystandard #mentalhealth #bodypositive

♬ original sound - Kiera Lyons 🕯🕰🗝

Úgy látja, sokan nem képesek megítélni, mi a szerkesztett, és mi a valóságos a neten, ezért elhatározta, ő hívja fel a figyelmet a különbségekre. Arra jutott, hogy a legjobb módszer erre az, hogy saját testén mutatja meg, milyen gyorsan és egyszerűen manipulálhatja az ember a videókat is.

@doina

Since so many of you found my previous example “too subtle”, here is a more extreme one. Also with this background you can’t even tell it’s edited 🥲 ##editing ##beautystandard ##model ##bodypositivity ##mentalhealth

♬ original sound - Kiera Lyons 🕯🕰🗝

A cikk az ajánló után folytatódik

Elárulta, a szerkesztőapplikációkkal csupán néhány perc alatt meg tudja változtatni testét: vékonyabbra retusálhatja alakját, formásabbra a fenekét, hosszabbra a lábát, vagy éppen sokkal magasabbnak is tűnhet.

@doina

Seems legs really can be too long 🤔🤣 Another video editing example and why you shouldn’t compare yourself to what you see online. Even if these kind of stretches always give me a good laugh 🥴 ##editing ##fashion ##mentalahealth ##bodypositive

♬ Plain Jane - Ilkan Gunuc & Emie

Elárulta, még őt is meglepte, milyen könnyen retusálhatóak a videók is, mert sokáig úgy gondolta, csak a képekkel van mindenkinek olyan egyszerű dolga. De a mai alkalmazásoknak köszönhetően ezeket is bárki úgy alakíthatja, ahogy csak akarja. Nem csupán teste, de arca is teljesen megváltozhat pár perc alatt, sőt ennyi idő kell ahhoz, hogy egy irreálisan tökéletes külsejű, alternatív ént hozzon létre.

@doina

Tag a friend that needs to see this and be reminded to love themselves🥺💙 ##editing ##fashion ##socialmedia ##bodypositive

♬ original sound - Kiera Lyons 🕯🕰🗝

Azt szeretné, ha senki nem érezné magát rosszul amiatt, amit a neten lát: az ide feltöltött képek és videók ugyanis sokszor nem valóságosak, kevés nő alakja néz ki úgy, mint ahogyan azt a közösségi oldalakon látni. A bloggerek és a sztárok pedig még gyakrabban tolják túl a retusálást. Azt üzeni a nőknek, hogy ne legyenek bizonytalanok, elégedetlenek az Insta és a TikTok miatt, hiszen ez nem a valóság. Mindenki más, de mindenki ugyanúgy gyönyörű.

@doina

Another “camera” experiment for you 📸 TAG a friend who’s told you they “wished” they looked “as good” as someone else online👇🏻they need to see this

♬ Tokyo - Lo-Fi version - Leat'eq

Az Insta-sztárok valódi külseje

A beauty.false nevet viselő profil azt mutatja meg, hogyan veri át jó néhány híresség és blogger a követőit. A netre feltöltött és az igazi, Photoshop-mentes lesifotókat montázsolják egymás mellé, hogy megmutassák, mekkora a különbség köztük. A celebekre pár felvételen szinte alig lehet ráismerni, annyira agyonretusálják a képeiket. Az oldal azzal, hogy felfedi valós külsejüket, rávilágít, hogy nem az a normális, amit az Instagramon lát az ember. Gyakran nehéz elhinni, hogy ugyanaz a nő szerepel a két fotón, pedig tényleg így van.

(Borító- és ajánlókép: TikTok/Doina Ciobanu.)

Ezt is szeretjük