Csúfolták, megszégyenítették a fiatal lányt vastag lábai miatt: most Savannah segít másoknak fotóival

A 22 éves lány sokat szenvedett, mire fény derült a betegségére. Sokáig szoknyát sem mert viselni, ma azonban már bikiniben is megmutatja testét.

savannah sullivan cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Savannah Sullivan lábai már gyermekkorában is vastagabbak voltak az átlagnál, ezért pedig osztálytársai rendszeresen csúfolták. 

Mindig úgy érezte, hogy valami nincs rendben vele, főleg akkor, amikor 12 éves kora óta combjai nemcsak vaskosabbá, hanem fájdalmassá is váltak.

Vastag combjai miatt csúfolták a lányt

Társai mindig bántották, megalázták, és gúnynevekkel illették, a fiúk visszautasították az alakja miatt, senki nem akart randevúzni vele, sőt volt, aki kikötötte: csak akkor járna a lánnyal, ha lefogyna. Az évek során a rengeteg negatív megjegyzés porba döngölte az önbizalmát. Egy idő után már szoknyát sem akart viselni, és folyton csak azon gondolkozott, mi lehet a baj vele, de a többiek is sokat faggatták arról, hogy miért szélesebbek a lábai az átlagnál. Minden diétát kipróbált, rengeteget edzett, de combjaiból sehogy sem sikerült lefaragnia, és egyre rosszabbul érezte magát. 

Sok időbe telt, mire kiderült, mi is áll Savannah problémájának hátterében: tavaly jöttek rá, hogy egy lipoödémának vagy lipödémának nevezett betegséggel küzd, ami kóros zsírfelrakódással, a zsírsejtek kóros burjánzásával és fájdalommal is jár. Ezt sokszor tévesen egyszerű elhízásként diagnosztizálják, pedig egyáltalán nem egyenlő a túlsúllyal, és sajnos nem is gyógyítható, csupán a súlyosbodását lehet lassítani, megállítani vagy a tüneteket csökkenteni. 

A diagnózis segített számára megérteni állapotát, de borzasztóan nehéz volt, hogy 21 évet állandó bizonytalanságban és szégyenben élt le, miközben fogalma sem volt, mi okozza a tüneteit. Ezért is kezdett posztolni a TikTokra: azt reméli, hogy fotói és videói segítenek másoknak is felismerni a betegséget, és önbizalmat adnak azoknak, akik hasonló kórban szenvednek.

A cikk az ajánló után folytatódik

A posztok ráadásul sokkal magabiztosabbá tették. Felszabadítónak és bátorítónak találta, hogy egész alakos képeket tölt fel a közösségi oldalra, posztjai alatt sorra érkeztek a pozitív kommentek. Ma már több mint 73 ezren követik, a lány pedig a visszajelzéseknek köszönhetően ma már nem szégyelli, és nem rejtegeti testét. Bár a betegség igazi érzelmi hullámvasút számára, igyekszik kihozni a legjobbat a mindennapjaiból. Jelenleg egy orvosi zsírleszívásra készül, ami csökkentheti fájdalmait.

Úgy véli, ha már egy embernek segít azzal, hogy felhívja a figyelmet a betegségre, akkor megéri csinálnia. Sokat segít, ha valaki realizálja, más is küzd hasonló problémával, és az is, ha kialakul egy közösség, ahol mindent megbeszélhetnek. 

Ilyen a túlsúly ruha nélkül

Ashleigh sokáig erős szorongással küzdött az online bántalmazás miatt, és úgy érezte, a kegyetlen hozzászólások tönkreteszik az életét. De az offline hónapok alatt rengeteg változáson ment keresztül. Elfogadta és megszerette testét, és Instagramján most mindenkinek megmutatja: nem a ruhaméret, a testsúly vagy az alak határozza meg egy ember értékét. 

Képek: Northfoto.

Ezt is szeretjük