A tökéletes szemöldök 7 titka

Ha otthon formálod

A szemöldök keretet és karaktert ad az arcnak, éppen ezért nem szabad elhanyagolni. Kövesd tippjeinket, hogy mindig rendezett legyen.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Az arc igencsak meghatározó része a szemöldök. Ha szépen karbantartott, akkor keretet és karaktert ad neki, ha viszont elhanyagolt, az nagyon feltűnő.

Napi négy-öt perc ráfordítással ráncba szedheted a szemöldökszálakat. Otthon is kialakíthatod a megfelelő formát, nem kell kozmetikushoz fordulnod.

Az alapok

Az ideális szemöldök illeszkedik az archoz, a hajszínhez.
Két hurkapálcával vagy hosszú szárú ecsettel könnyen megtalálhatod a hozzád legjobban illő ívet.

Kösd össze vele az orrcimpa külső szélét és a könnycsatornát, vagyis a szem belső sarkát, majd orrod ugyanezen pontját a szem külső sarkánál levő domborulattal. Az e két határvonalon kívül eső szőrszálakat tépkedd ki, és szedd ki a szemöldök alatti magányos szőrszálakat. Alakítsd ki a szemöldöknek a szem vonalát követő finom ívét, melynek csúcsa a pupilla külső karimája fölé essen. Ceruzával vagy ecsetnyéllel mérd ki, hogy az orrtól a pupilláig vezető vonal vége, azaz a csúcs hova esik.

Vigyázz, hogy a szemed ne legyen túlzottan csodálkozó. A tévhittel ellentétben a szemöldök visszanő, így, ha elrontod, akkor se ess kétségbe, amíg rendeződik a helyzet, korrigáld szemöldökceruzával. Az orrnyereg fölötti részt tartsd a leginkább szőrmentesen. Ne legyen boszorkánytekinteted.

Ha egy-két szálacska hosszabbra nő, mint a többi, ne szedd ki, mert a tövénél hézag keletkezhet. Keféld felfelé szemöldököt, majd vágd le a szemöldök vonala fölé nyúló szálacskákat kisollóval.

Mivel dolgozz?

A szemöldökszedés precíz munka, éppen ezért jó minőségű csipeszt kíván. Használhatsz szemöldökcsipeszt, de orvosi eszközöket árusító boltban vehetsz profi, pontos eredményt adó csipeszt is.

A szemöldökök közötti területet gyantával vagy epilátorral is kiszedheted, de mindig tisztázd le a részt.

Kevés rondább dolog van az aszimmetrikus, túl magasra ívelt, tetovált, fekete szemöldöknél. Soha ne tetováltasd úgy a szemöldököd, hogy nem hagyod meg a szőrszálakat. Az egy idő után kékessé váló vonal és a csodálkozó tekintet nevetséges. Ha a szemöldököd gyér vagy túl világos, akkor tetováltass a szőrszálak alá a hajad színéhez illő színnel.

Festés, smink és karbantartás

A szemöldököd az eredeti hajszínedhez passzol, így, ha fested a hajad, akkor elképzelhető, hogy a szemöldöködet is ehhez kell alakítani. Ezt minden esetben bízd szakemberre.

Ha szemöldököd néhány óra után összekuszálódik, tartsd kordában szemöldökfésűvel vagy egy régi, puha fogkefével.

Az utóbbi sok esetben jobban használható a szemöldök és a szempilla fésülésére is, mint a külön erre a célra kialakított fésű. Egy kevés hajlakk vagy wax kordában tartja a szálakat, a zselé azonban megköt rajta, és lemorzsolódhat.
 

Így fesd, ha világos, vagy nem látszik

Hangsúlyosabbá teheted az alig látszó szőke szemöldököt, ha egy árnyalattal sötétebb szemöldökpúdert használsz. Tegyél egy keveset szögletes ecsetre, rázogasd le róla a felesleget, és simítsd nagyon finoman és könnyedén a szemöldökre, kifelé haladva. Ha nem találsz megfelelő színű szemhéjpúdert, használj a szemöldöknél egy árnyalattal sötétebb, matt szemhéjfestéket.

Benedvesített kis sminkecsetet vagy szivacsot márts szürkésbarna, barna vagy fekete szemhéjfestékbe, nyomkodd le róla a felesleget,
és finoman kend a szemöldökre. A pillafestés után húzd át spirállal a szemöldököt is, anélkül, hogy újra a festékbe mártanád. Oszlasd el a pillafestéket ecsettel vagy régi fogkefével.

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Kinövő szálak

Míg a szemöldökszálak teljesen kinőnek, a kiütköző szálakat fedd el korrektorral. A serkenő szemöldök hiányait korrigáld finoman szemceruzával vagy szemhéjfestékkel, és lágyítsd a vonalat gyerekfogkefével vagy szemöldökspirállal. A szemöldök kinövési periódusában kerüld a csillogó szemhéjfestéket, mert a kis egyenetlenségek jobban látszanak úgy.

Cikkünk az Illia Kiadó Villámszépség című könyvének segítségével készült.

Ezt is szeretjük