A nők 80%-a nem megfelelő melltartót hord - Hogy választhatod ki a tökéletesen passzolót?

Több szempontból is káros a rosszul választott melltartó. A szakértők tanácsaival viszont megtalálhatod a tökéletest.

Tökéletes melltartó megtalálása
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A melltartóválasztás sokak számára egyszerűnek tűnhet: felpróbálják, kényelmesnek és méretben nagyjából passzolónak találják, és már mennek is a pénztárhoz a kiszemelt darabbal. Valójában viszont ennél jóval több mindenre kellene figyelni.

A nők hatalmas része ugyanis nem a megfelelő melltartót hordja, ez pedig több szempontból is rossz dolog. A szakértők elmondták, hogyan választhatod ki a tökéletest.

Egészségügyi károkat okoz a rossz melltartó

A kutatások szerint a nők 80%-a rossz melltartót visel, emögött pedig a leggyakrabban az áll, hogy elkapkodják a választást, nem figyelnek minden apró részletre, vagy nem vesznek rendszeresen újat a kinyúlt darab helyett. Ez azonban nemcsak kényelmetlenséget, hanem egészségügyi károkat is okozhat. A túl feszes fehérnemű bevághat a cicikbe, a hónaljba, és sebeket, horzsolásokat okozhat, ráadásul a mellszövetnek sem tesz jót. A laza változat viszont nem tartja őket eléggé - főleg a nagyobb melleket -, ezzel extra terhelést róva a vállra, a hátra és a nyakra, ami gyakran fájdalommal is jár.

Mindezek mellett a nem megfelelő melltartó nem tartja és formálja szépen a kebleket, rosszul mutat a ruhák alatt, és gyakran a pólón keresztül is látszik, hogy eláll, vagy éppen nagyon szorítja a viselőjét. Ezek elkerülése érdekében ajánlott jó néhány fontos apróságra odafigyelni a próba alatt és a vásárlás előtt.

Így találhatod meg a tökéletest

Truly Davis méretszakértő és Adele Kershaw melltartótervező szerint minden alkalommal, amikor új melltartót vesz valaki, meg kell mérni a mellkas körfogatát, mert a test és a mellek mérete, akármilyen furcsán hangzik, könnyedén és gyorsan változhat, akár 1-2 kiló súlyingadozással is. Szintén lényeges, hogy nem szabad a pólóméret alapján dönteni, és az is, hogy a kosár, a merevítő és a pántok illeszkedését is alaposan meg kell nézni. A szakértők szerint a következő kérdések feltevése segíthet vásárláskor. Ha bármelyikre is igen a válasz, nem érdemes megvenni a kiszemelt darabot.

  • Bevág valahol?
  • Jól érezhetően csúszkál, ha mozgok?
  • Túl laza, vagy eláll a kosárrésze?
  • Fájnak a vállaim vagy a hátam, ha rajtam van?

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezenkívül érdemes eltérő fazonokban is gondolkodni, mert lehet, hogy a megszokott forma egyáltalán nem illik a mellekhez, és előfordulhat, hogy ez az alapvető gond. A különböző mellformákhoz ugyanis más-más fehérnemű passzol, ezért érdemes többfélét is bevinni a próbafülkébe. Lehet, hogy egy olyan szabású darab lesz a legkényelmesebb és legjobban illeszkedő, amilyet addig még sosem viseltél.

A leghasznosabb házi trükkök a melltartókhoz

A melltartókkal rengeteg gond és nehézség adódhat. Megesik, hogy az utolsó pillanatban jössz rá, nincs olyan pánt vagy hát nélküli melltartód, ami a kiválasztott felsőhöz illik, vagy épp indulás előtt jön ki a drót a fehérneműből. Szerencsére azonban ezek a kellemetlenségek otthon is könnyen orvosolhatók. Mutatjuk is, hogyan.

10 hasznos melltartótrükk, ami megkönnyíti az életed: kevesen ismerik őket, pedig nagyon jók

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük