Te mennyi idő után cseréled le a használt melltartódat? A szakértő szerint gyakrabban kellene

A legtöbben valószínűleg jóval ritkábban váltják le a fehérneműiket, mint kellene.

no melltartoban

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A melltartó egy igen kényes darab. Már a vásárlás során rengeteg szempontot kell figyelembe venni ahhoz, hogy megtaláld a tökéletesen passzolót: ami kényelmes, nem nyom, szépen tart, és még formálja is a ciciket. De később sem sokkal könnyebb velük, mert nem mindegy, hogyan mosod, vagy mennyi ideig hordod őket.

Sokszor hajlamosak lehetünk azt hinni, hogy egészen addig viselhető, amíg teljesen ki nem nyúlik, szét nem szakad, vagy ki nem jön a drótja - bár ezt sokan orvosolják otthon. Valójában viszont fontos lenne gyakrabban cserélni az elhasználódott fehérneműket. Egy szakértő azt is elmondta, pontosan milyen időközönként kellene újakat venned.

Milyen gyakran kell lecserélni a melltartót?

Lyn Lewis, egy fehérneműmárka vezetője hasznos tanácsokat adott, és meglepő információkkal szolgált a melltartókkal kapcsolatban. Hangsúlyozta, hogy ugyanúgy van lejárati idejük, mint bármilyen más terméknek, és ugyanúgy elhasználódnak, mint a pólók vagy a nadrágok. Egy bizonyos idő után kinyúlnak, eldeformálódnak, és amellett, hogy nem adnak megfelelő tartást, nem tesznek jót a melleknek sem. Bevallotta, sokáig ő sem cserélte túl gyakran a kedvenceit, inkább igazgatta a lógó pántot ahelyett, hogy újat vett volna. Ma viszont már - cégének is köszönhetően - tudja, hogy mikor jön el az ideje egy új darab beszerzésének.

Iris Clarke szakértővel együtt elárulták, leginkább attól függ, hogy mennyi ideig hordhatod a melltartót, hogy milyen gyakran veszed fel. Ha szinte mindennap ugyanarra a darabra szavazol, akkor egy hónap után bizony, ideje lenne venni egy másikat, de, ha négyet-ötöt cserélgetsz folyamatosan, akkor egy évig is kitarthatnak. Ha pedig a két kedvencedet váltogatod, akkor fél év múlva jár le a szavatosságuk. A havi egyszer felvett melltartók viszont több mint egy évig is bírhatják.

A cikk az ajánló után folytatódik

Fedezd fel a Dove Önbizalom Programját

A magabiztosság formálható. Ismerd meg a Dove Önbizalom Programját és mondj nemet a közösségi média káros szépségápolási tanácsaira. Útmutatónk támogatja a szülőket abban, hogy segítsék gyermekeiknek kiszűrni a hírfolyamaikon megjelenő ártalmas tippeket. Hiszünk abban, hogy a magabiztosság elérésével a tinédzserek képesek maximálisan kibontakoztatni képességeiket a mindennapokban.

Promóció

Honnan tudhatod, hogy elhasználódott?

Lyn Lewis elárulta, hogyan lehet megállapítani, hogy elhasználódott-e egy fehérnemű azon kívül, hogy állandóan leesik a pántja még a legszorosabb fokozatra állítva is. Többek között érdemes figyelni a csatra: ha állandóan elmozdul, túl lent van, az szintén kinyúlásra utal. Ahogyan az is, ha mozgás közben a kosár merevített része felcsúszik. Ha meggyűrődött vagy elmozdult a szivacsa, vagy eláll az anyag a mellektől, akkor szintén javasolt a csere. Mindezek mellett, az is intő jel, hogy ha szép lassan egyre kényelmetlenebb lesz az addig még tökéletesen illeszkedő melltartó.

A leghasznosabb melltartótrükkök

Néha előfordul, hogy éppen reggel, az indulás előtti pillanatokban akad probléma a melltartóval, vagy épp akkor jössz rá, hogy nem passzol a pólódhoz a fazonja. Ne aggódj, ezekre a gyakori problémákra van néhány egyszerű és gyors megoldás.

Ezt is szeretjük