Így tagadj le 5 kilót!
Fogyasztó tavaszi sminkek
Pár ecsetvonással és jól megválasztott színnel vékonyabbnak, kontrasztosabbnak mutathatod az arcodat, és letagadhatsz jó pár kilót!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tavasszal a legtöbb nő őrült fogyókúrába kezd. A gyors diétának lehet, hogy az eredménye is az, de a tartóssága már egyáltalán nem garantált. Ha tehát végleg megszabadulnál a kilóktól, inkább lassan, de biztosan haladj.

Ha előtte is szeretnél karcsúbbnak tűnni, akkor jól megválasztott ruhákkal, de egy jó sminkkel is letagadhatsz jó néhány kilót.

Profi technikák

Az arc hibáinak elrejtésére és erényeinek kiemelésére két technikát alkalmaznak a sminkesek. Az egyik a háttérbe szorítás, vagyis az árnyékolás, a másik az előtérbe helyezés, melynél világos színek használatával a tekintetet az arc egy bizonyos pontjára vonják.
Ha súlyfelesleggel küzdesz, akkor valószínűleg az arc kerekebb részeiről szeretnéd elvonni a figyelmet, tehát árnyékolnod kell elsősorban.
A tavaszi sminktrendek között is találhatsz olyat, mellyel megszabadulhatsz pár fölös kilótól.

Az alapok

Trendek jönnek ugyan, de néhány alapvető technikát nem lehet megkerülni, ha slankító sminket akarsz készíteni.

Mire lesz szükséged?

  • A bőrödnél egy árnyalattal világosabb korrektorra, mely lehet folyékony vagy stift formájú is.
  • A bőröddel tökéletesen összhangban lévő alapozóra. Inkább egy picit világosabb legyen, mint sötétebb, ugyanis az alapozó a nap folyamán sötétedik, és így természetellenes arcszínt kapsz délután háromra.
  • A bőröd színénél egy nagyon kicsit sötétebb kőpúderre.

Az arc

Ha szeretnéd, hogy az arcod keskenyebb legyen, és a babás pufiság eltűnjön, akkor az alapozás után a sötét kőpúderrel korrigálhatsz. Egy púderszivacsot nyomj a festékbe, majd az arccsontodra, illetve azokra a területekre, melyeket szeretnél optikailag kisebbnek mutatni. A púder szerepe az árnyékolás, és nem a színezés, tehát alaposan dolgozd el a széleket, hogy egybefolyjon a világosabb alapozóval. A pirosító használatával még fokozhatod a hatást, ha a halántéktól lefelé végig az arc mentén, illetve a pofacsontok alatt és a pofacsontok alsó egyharmadánál színezed meg vele az arcod.

Bár a pirosító sötétíti is az arcot, ne használj belőle túl sokat, ha ugyanis túlságosan pirospozsgás arcot csinálsz magadnak, azzal szélesebbnek mutatod az arcod.

Az orr

Ha túl szélesnek találod az orrod, akkor húzz vonalat az orrodon hosszában egy világos stifttel. Ezután a sötét púderrel az orr két oldalára tegyél csíkot. Dolgozd össze a kettőt. Nedves sminkszivaccsal vihetsz fel rá egy leheletnyi alapozót is.

A toka

A toka eltüntetése az egyik legkönnyebb sminkes feladat. Alapozd le itt is a bőrt, hogy a púder megtapadhasson, majd egy nagy ecsettel vegyél fel kevés púdert, és vidd fel az állad alá. Nem szabad túlságosan erősen, ne színezze a bőrt, hanem árnyékolja.

Tavaszi trendek

  • Az élénk cukorkaszínek és a játékos, sok színből álló szemfestés lesz a tavasz egyik nagy slágere. Vedd azonban figyelembe, hogy minden fényes, csillámos festék kiemel. Ezek használatát kerüld a szemöldökcsonton.
  • A piros rúzs még mindig sláger. Feltűnő szájfestéssel elterelheted a figyelmet a pufi arcról. Alapozd le a szádat, majd kontúrozd a rúzs színével egyező ceruzával. Ecsettel vidd fel a rúzst, óvatosan kitöltve az egész szájat. Inkább matt rúzst válassz, és ne használj szájfényt.
  • A friss tavaszi színek - mint a zöld vagy a púderrózsaszín - feldobják, felfrissítik az arcot.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük