3 gyönyörű sztársmink
Lépésről lépésre
Tündökölj te is, mint egy sztár! Íme, három hollywoodi színésznő a vörös szőnyegről, akinek sminkjét most te is könnyen elkészítheted otthon!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Amikor szép színésznőkről van szó, sokszor elhangzik, hogy könnyű nekik, hiszen stylisttal, személyi edzővel, sőt, személyi fodrásszal és sminkessel dolgoztatnak. A külön barnítószakemberről már nem is beszélve.

Természetesen kitüntetett helyzetben vannak, és meg is lehet érteni, ha mindent elkövetnek a tökéletes megjelenés érdekében, hiszen elég egy rossz frizura vagy táskás szem, és máris a szájára veszi az adott sztárt a világsajtó bulvár fele.

Bár sokan felügyelnek egy-egy ünnepelt szépségre, bizonyos eszközöket te is használhatsz. Sminkelni a legtöbb nő rutinosan tud, így elég néhány trükk a sztárok sminkmestereitől, és otthon is megvalósíthatod a hollywoodi csillogást.

Kiválasztottunk három színésznőt, aki ragyogóan néz ki a vörös szőnyegen, mégsem igényel több órás pingálást a sminkje elkészítése.

Az egyszerű

A barna hajú amerikai színésznő, Jennifer Connelly rejtőzködő szépség. Nincsenek botrányai, szeretetben neveli két gyermekét Paul Bettany angol színésszel. Leginkább farmerban látható a lesifotókon, ahol a praktikum kerül előtérbe. Azonban, ha meg kell jelennie egy filmpremieren, akkor hihetetlenül szexivé tud válni, férje legnagyobb örömére.

Különleges zöld szemét barnával emelték ki. A sötét szín elmélyíti Jennifer igéző tekintetét. Bár a szem sem túlzottan hangsúlyos, a színésznő karakteres arcának ennyi is elég a kiemeléshez. Ha te is szeretnéd elkészíteni a sminket, akkor szükséged lesz alapozóra, pirosítóra, arany és barna szemhéjpúderre, barna szemceruzára és szempillaspirálra, valamint natúr szájfényre.

Alapozd le finoman az egész arcodat. Dolgozz vizes alapozószivaccsal a természetes hatásért. Ha nincs ilyened, akkor nedves kézzel paskold át az arcod. Ezután az arany púderrel fesd ki a szemhéjad mozgó részét. Dolgozhatsz akár az ujjbegyeiddel is. Ezután egy ecsettel vidd fel a barna púdert a szemzugtól kifelé, vastagabb vonalban. Dolgozd össze a két színt, húzd ki a szemed alul és felül is a barna ceruzával, majd jöhet a spirál. Vigyél fel pirosítót, ez legyen rózsaszínes, a szádra pedig egy kis natúr szájfényt.

Piros ajkak

Reese Witherspoon a bájos, szőke, kék szemű amerikai lány megtestesítője. Nehéz elhinni róla, hogy már elmúlt harminc. A két kisgyereket nevelő, elvált anyuka ma az egyik legjobban fizetett színésznő, és vidám limonádékban éppúgy feltűnik, mint komoly filmekben. Párja a sármos Jake Gyllenhaal. 

Reese vagy a sminkese a piros száj mellett döntött ez esetben. Az arc többi része teljesen natúr, ami persze nem azt jelenti, hogy nincs rajta festék. Az élénk, hideg piros tökéletes a színésznő saját színeihez.
A piros rúzson kívül, ami feltehetően az Avon rúzsa - a 24k Gold, annak is Ruby Gold árnyalata -, hiszen a színésznő díszeleg a rúzs reklámjában, szükséged lesz alapozóra, pirosítóra, szempillaspirálra, a rúzzsal azonos színű szájkontúrra és egy fekete szemceruzára.

Az alapozás után, ahol járj el a Jennifer Connellynél olvasottak szerint, húzd ki a szemed kicsit feketével, majd spirálozd. Az ajkaidat is alapozd le, majd rajzold körbe a kontúrceruzával. Ne akard formálni az ajkaidat, csak akkor, ha nagyon gyakorlott van. Amennyiben nem megy, elhagyhatod, de ez esetben ajakecsettel vidd fel a rúzst, így szép lesz az eredmény. Ezután már csak a pirosító jön, és kész is.

Instagram vs. valóság - A csillámpor alatti igazságról őszintén

A Femina Klub februári vendége Kajdi Csaba modellügynökség tulajdonos, influenszer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogyan befolyásolja az emberek önképét a közösségi média, milyen árnyoldalai vannak a modellkedésnek, illetve mennyit számít a forma (szépség) mögötti tartalom (személyiség) a siker elérésében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. február 27. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Partismink

A tüzes latina, Eva Longoria Parker szinte mindig olyan, mintha skatulyából húzták volna ki. Bár szerepelt jó pár filmben, az egykori kisvárosi szépségkirálynőt továbbra is a Született feleségek oszlopos tagjaként tartják számon. Kosaras férjével, Tony Parkerrel nem vetik meg a nyilvánosságot, így Eva sok mindent szívesen megoszt a nagyérdeművel.

Tökéletesen tisztában van vele, hogy tüzes szeme és meleg színei erősebb sminket is elviselnek. Ha Eva sminkjét szeretnéd elkészíteni, akkor szükséged lesz egy pezsgőszínű, gyöngyházas és kétféle lila  szemhéjpúderre, szemhéjtusra, fekete szemceruzára, extra pillákat varázsoló spirálra, bronzosítóra, testszínű rúzsra, hasonló színű kontúrceruzára, valamint áttetsző szájfényre.

Alapozd le az egész arcodat, beleértve a szádat és a szemhéjakat is. A világos pezsgőszín púderrel fesd ki az egész szemhéjadat. A sarkokban és a szemöldök alatt ügyesen dolgozd el. A világosabb lila púderrel a szem közepétől satírozz kifelé a szem mozgó részén, a sötétebbel pedig csak a külső sarkát fesd ki. Ezután jöhet a szemceruza alulra, majd a tus felülre. A szájat kontúrozd körbe, majd jöhet a rúzs, arra pedig a szájfény. Eva sminkje napsütötte hatást kelt, köszönhetően a bronzosítónak. Ha azonban a te bőröd nem kreol, akkor inkább pirosítóval dolgozz. Vidd fel az orcákra, az orrnyeregre és a szemöldök külső sarka feletti vonalon a homlokra. Ezután jöhet a szempillaspirál, amit ne aprózz el.

Ezt is szeretjük