Milyen színű a szemed?

Így sminkeld tavasszal!

Találd meg a szemed árnyalatához leginkább illő szemhéjpúdert, és varázsolj pár perc alatt csábító tekintetet a tavaszi trend színeivel.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tavasz nem csak a megújulás ideje, hanem a színeké is. A fekete télikabát a szekrénybe kerül, a fiókokat elöntik a színek. Nincs ez másként a sminkelésben sem.

Télen a legtöbben szeretik a visszafogott sminket, mely csak néhány semleges színből áll. Tavasszal azonban érdemes körbenézni, majd ihletet meríteni a nyiladozó természetből.

Egy séta alkalmával rengeteg színnel és árnyalattal találkozhatsz. A tavaszi sminktrend amúgy is kedvez a szivárványnak, egyáltalán nem lesz furcsa, ha két-három eltérő színt is használsz a szemek kifestésénél. Találd meg a szemed színéhez leginkább illőt.

Zöld szemre

Tisztán zöld szemű ember kevés akad, ha te mégis smaragdpillantással nézel a világba, akkor a tavaszi szezon egyik trendszíne, a pink nagyon jól fog állni. A rózsaszín minden árnyalata kiemeli a zöld szemek hűvösét.
Most megengedett az erős pink, akár a fukszia használata is. A rózsaszín jól kombinálható a barnával, ezzel a két színnel csodálatos sminket készíthetsz.

Miután lealapoztad a szemedet is, a legjobb, ha korrektort használsz - húzd ki az alsó pillasor belső felét őzbarna szemceruzával. Attól függően, hogy erős vagy diszkrét sminket akarsz, a felső kontúrt húzhatod a szemhéjpor alá, ekkor kevésbé lesz hangsúlyos, ha viszont szeretnéd kihangsúlyozni, akkor ezzel fejezd be a sminkelést, illetve ez legyen az utolsó előtti lépés a spirálozás előtt.

Válassz két-három árnyalatot a rózsaszínek közül, és vidd fel a szemhéjra. Mindig a legsötétebb legyen a legkevesebb, ezzel inkább csak lazán kontúrozz. Használj bátran csillámos festékeket, melyek felfrissítik a szemet.
Az Avon aranylóan csillámló szemhéjpúderei között több rózsaszín árnyalatot is találni, ahogyan lilát is, mely tavalyról még itt maradt, és szintén gyönyörűen kiemeli a zöld szemeket.

Kék szemre

A kék szemek legnagyobb barátja a bronzszín. Elmélyíti a kék árnyalatait, és szép fényt ad nekik, a két kontrasztos árnyalat pedig felerősíti egymást, így a szemre terelődik a figyelem. Éppen ezért az arcod többi részét ne fesd ki erősen.

A legegyszerűbb, ha egy kis fekete vagy barna kontúr után az ujjbegyeddel viszel fel egy keveset a szemhéjakra, egészen a szemöldökcsontig. Így könnyen elsatírozhatod a végét. Természetesen többféle bronzot is keverhetsz, és kontúrozhatsz is bronzos ceruzával.

Tévedés, hogy a kék szeműek nem festhetik kékkel a szemüket. Ha jól csinálod, nem nyomja el egymást a két hasonló árnyalat, a szemedé és a festéké, hanem kiemelik egymást. A szezon másik kedvenc színe a királykék lesz. Ha beújítasz egy-két ruhadarabot, akkor nem baj, ha reflektál rá a szemfestésed. A kék szemhéjpúdereknél és krémeknél egy szabályt tarts be: ne keveredjen benne semmilyen szürke, ez ugyanis nagyon öregít. Legyen élénk szín, mely lehet sötét is. A M·A·C palettáján legalább tízféle kéket találni. A márka hozzáértő asszisztensei pedig szívesen megmutatják, hogyan használd őket.

Barna szemre

Az őzikeszemekhez nagyon szép a lila, ha azonban önmagával sminkeled, akkor sem nyúlhatsz mellé. Míg az előbbivel kontrasztot teremtesz, addig a barnával elmélyíted a szemed színét.
A lila - bár bizonyos árnyalatai öregítenek - élénk árnyalataival frissé teheted szemed színét. Az arany remekül keverhető a lilával, akár úgy, hogy külön használod őket, ha azonban találsz arany pigmenteket is tartalmazó púdert, az a legjobb. Napközben inkább más színt használj, ha viszont este bulizni indulsz, veheted nyugodtan drámaira a hatást, erős kontúrokkal és mély színekkel.

A barna és a homokszín keverése tökéletes megoldás hétköznapra. Nem lehet elrontani, gyorsan elkészülsz vele, és mégsem vagy festetlen.
A dm sajátmárkás biovonala, az alverde már nemcsak krémeket, hanem dekorkozmetikumokat is forgalmaz. Szép pezsgő-, illetve homokárnyalatokat találhatsz a márka palettáján, de akad csodálatos csokoládébarna is. A pezsgővel alapozd le a szemedet, egészen a szemöldökig, majd húzz egy vastagabb, lágy kontúrt a szempillák tövébe, melyet megerősíthetsz egy szemceruzával, melyből szintén találni szép bronzos-barnát.

Ha megismerkednél a legújabb sminktrendekkel, akkor nem kell mást tenned, mint ellátogatni a drogerie markt valamelyik üzletébe, ahol ingyenes sminktanácsadáson vehetsz részt. A dm honlapján tájékozódhatsz a részletekről.
Ezt is szeretjük