Így tedd fel a pirosítót, mint egy profi!

Részletes magyarázattal

Az arcpír pillanatok alatt frissé teszi az arcodat. Jól jön álmos reggeleken és egy hosszú munkanap után is.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Egyetlen más kozmetikum sem olyan hatásos, mint az arcpirosító: a sápadt arcnak azonnal fiatalos, egészséges ragyogást kölcsönöz, de jót tesz a rózsás arcúaknak is, mert egyenletesebben oszlik el ez a szín az arcon, mint a természet adta, általában az orcán kis helyen összpontosuló pirosság.

Melyiket válaszd?

A pirosító számos változatban - por, krém, gél, folyadék és hab formájában - kapható. Az arcpirosító vagy rúzs rendszerint krém, az arcszínező gél vagy folyadék.

Mindnek megvan a maga előnye. Vannak bizonyos bőrtípusokhoz alkalmasak, másokat könnyebb feltenni, megint mások leheletfinoman takarnak, és elsősorban az élénk színekhez ideálisak. E tényezőktől függ, hogy melyik készítmény lesz számodra a legmegfelelőbb.

A kompakt pirosító a legelterjedtebb, ezt a legkönnyebb feltenni. Matt és gyöngyházfényű kivitelben kapható. Olyan márkát keress, melyet ujjaid között dörzsölve simának és selymesnek érzel. A szemcsés vagy krétaszerű arcpír nem tapad könnyen, nem természetes.

Az arcpírt ecsettel viheted fel. Bár többségüket púdertartóban, ecsettel együtt árulják, az otthoni ecsetkészletben található, jobb minőségű és nagyobb ecsettel szebben viheted fel.

Az arcpirosító krémet felkenheted az ujjaddal, könnyű feltenni, de alaposan el kell dolgozni. Viszonylag magas zsírtartalma miatt nem ajánlott a zsíros vagy pattanásos bőrűeknek, de éppen ezért kellemes a száraz bőrűeknek.

A hab könnyen szétfolyik, nehéz egyenletesen felkenni, különösen, ha túl sokat tettél a bőrre. A legjobb, ha egy keveset az ujjaddal finoman felpöttyözöl az arccsontra, és elsimítod. Száraz kozmetikai szivaccsal dolgozd el a széleket.

Pirosító titkok

Ha sikerült megtalálni az ideális alapszínben a kívánt arcpírt, alkalmazását már könnyű megtanulni. A természetes, előnyös külső titka a színerősségben és a szín elhelyezésében rejlik.

Egy kicsivel mindig több arcpírt tegyél fel, mint amennyit igazán szükségesnek tartasz. Az arcpír ugyanis egy kis idő elteltével egy árnyalatnyit halványodik. Természetesen később is igazíthatod. Ha viszont túl erősnek találod a színét, bepúderozhatod, vagy az ujjaiddal áttörölheted.

A pirosító elhelyezése legalább olyan fontos, mint a színerősség. Ha túlságosan az arccsont alá teszed, bőröd petyhüdtnek tűnik, ha pedig túlságosan fölé, esetleg közvetlenül a szem alá, akkor úgy nézel majd ki, mintha valaki jól szemen vágott volna. Ha az alábbi egyszerű tanácsokat betartod, szép lesz az eredmény.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Így tedd fel!

Nézz egyenesen a tükörbe, és a szivárványhártya külső szélétől indulva kend fel az arcpírt az arccsontra. Ezt a helyet még könnyebben megtalálod, ha két ujjadat az orrod mellé fekteted: az arcpírt a két ujjon túl kell indítani. A színt vidd fel a hajvonalig, pontosabban a fül hegyének vonaláig, majd simítsd el. A szín az arccsont mentén maradjon a legerősebb, körülbelül a szem külső sarka tájékán.

Apró, könnyed mozdulatokkal egy leheletnyit kerekítsd le a színfoltot az arccsont alá. A kissé merev sörtéjű árnyékoló ecsettel úgy simítsd el az arcpír széleit, hogy sehol ne képződjön látható csík.

A keskenyebb arcot szélesebbnek mutatja, ha az arcpírt a szem külső sarkától indítod, és a színt a fül középvonalának irányában a haj vonaláig hosszabbítod meg.

A széles arcot keskenyítheted, ha a pirosítót függőleges mozdulatokkal az arc szélére viszed fel, majd befelé kicsit eldolgozod.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük