Sima, puha intim fazon szőrbenövés nélkül
Így szőrteleníts otthon!
Néhány egyszerű praktika, és búcsút inthetsz a bőrpírnak és szőrbenövésnek.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A kánikula és a strandszezon beköszöntével sajnos nem lehet elmismásolni az alapos szőrtelenítést, ami egy nőnek sem kedvence.

Különböző módszerekkel szabadulhatsz meg tőle, de mindegyiknek megvan a maga trükkje, hogy ne legyen kellemetlen közben, és ami talán még fontosabb, utána.

A simaság ugyanis ideig-óráig tart, bármit is állítsanak a különböző gyártók és kozmetikusok, a növekedési szakasz pedig igen kellemetlen lehet, sőt, esetenként csúnya is.

Mit tehetsz, hogy elkerüld a szőrbenövést, pirosodást és hasonlókat? A szőrtelenítő krémeket nem tárgyaljuk, mert erős vegyi anyagainak semmi keresnivalója az intim területen.

Ha borotválod

Egyszerű és gyors, ha a borotvát használod a bikinivonal kialakítására, de sajnos a hatása sem túl tartós, van, akinek már másnap serkenni kezd a szőr, csúnya piros foltokat és viszketést okozva. Hogy ezt elkerüld, mindenképpen szerezz be egy jó minőségű női borotvát. Egyszer-egyszer rá lehet fanyalodni férfiborotvára vészhelyzetben, de az érzékeny bőrnek nem tesz jót. Bizony, érdemes nagyobb összeget rákölteni a megfelelő minőségre, hosszabb távon jól jársz vele.

Bármilyen szőrtelenítési eljárásnál fontos, hogy elsőként megszabadulj az elhalt hámsejtektől, mert azok egy idő után vastag réteget képezhetnek a bőrön. Ezen aztán nehezebben verekszi át magát a szőrszálacska. Egy finomabb szivacs vagy cukros testradír segít megszabadítani a bőrt tőlük.

Sok helyen javasolják, hogy a borotválást előzze meg a zuhanyozás, illetve, hogy meleg vízzel puhítsd fel a bőrt. Nos, ez nem a legjobb tanács, a meleg víztől egy kicsit megduzzad a bőr, így kevesebb rész látszik ki a szőrből, és kevesebbet is szed le a borotva. Ezért lehetőleg a tusolás elején végezd a szőrtelenítést.

Ha gyantázol, vagy epilátort használsz

A gyanta, illetve epilátor bár fájdalmas, de sokkal tovább maradsz szőrtelen, és egy idő után már nem is annyira kellemetlen, ahogyan a szőrtüszők erejüket vesztik. A gyantázásnál is nagyon fontos, hogy radírozd le a bőrt, ugyanis, ha a kinövő szőröknek hosszabb utat kell megtenniük, akkor könnyen a bőr alá fordulnak, gyulladást okozva ezzel.

Ezután viszont várd meg, hogy teljesen megszáradjon a bőr, különben nem lesz hatékony a gyantázás. A radírozás a gyanta után is fontos, hetente egyszer, hogy a bőr kellőképpen vékony maradjon.

A brazil fazont kezdetben mindenképpen bízd kozmetikusra, mert nemcsak fájdalmas, de veszélyes is lehet, ha gyakorlatlanul próbálod. Az epilátort pedig a belső részeken kerüld.

Szinte minden szőrtelenítőt gyártó cég forgalmaz szőrbenövésgátló krémeket, melyek általában hámlasztót és gyulladásgátló anyagokat tartalmaznak.

Ezeket a bikinivonalon alkalmazd, a nyálkahártya közelében semmiképpen, bár a fórumok tanúsága szerint nem mindenkinek váltak be.

Ezt is szeretjük