Ezt nézd meg a nadrág derekán, mielőtt megveszed: 9 apróság, amit ellenőrizz a ruhákon vásárlás előtt

Ha ezekre figyelsz, mindenből megtalálhatod a tökéletesen passzoló darabot.

vasarlas cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A próbafülkében nem csak azért érdemes megnézned, hogy hogy áll a kiszemelt darab, vagy hogy tetszik-e, illik-e a stílusodhoz. Ahhoz, hogy később se bánd meg a döntésedet, más részletekre is oda kell figyelni.

Eláruljuk, melyik ruhadarabon mit ellenőrizz, hogy rálelj a tökéletes méretre, és a legjobban passzoló fazont vásárolhasd meg.

Elegáns nadrágok és farmerok

Az elegáns nadrágoknál fontos szempont, hogy kényelmesen tudj ülni és mozogni bennük. Ez a darab csak a comb legfelső részén kell, hogy kissé feszüljön, lejjebb ideális esetben lazább. Hogy megtudd, a jó méretet vitted-e be a fülkébe, figyeld a derekát is: miután felvetted, dugd a két ujjadat - mutató és hüvelyk - a derekába vagy az öv alá. Ha kényelmesen befér, és még leülni is le tudsz így, biztos lehetsz benne, hogy nem lesz majd túl szűk, nem fog nyomni, sőt egy inget is bele tudsz majd tűrni úgy, hogy nem okoz problémát, nem kell miatta feszengened.

A farmerok derekát pedig próba nélkül is lemérheted: csak tedd bele az alkarodat, és ha pont belefér a kezed, akkor megfelelőt választottál. Ha marad egy kis rés, vagy nem tudod beletenni az alkarodat, nézz inkább egy másik után. Alma alaknál, vagy ha kerek a pocakod, nem mindig válik be ez a módszer, ezért ebben az esetben érdemes inkább felpróbálnod. 

De az is szuper ötlet, ha megfogod a derékrész két oldalsó végét, majd lazán, szinte nyakláncként a nyakad köré illeszted. Ha majdnem összeérnek, vagy csak kicsi rés van köztük, passzolni fog a kiszemelt darab. A farmerok esetén ezenkívül figyelj még az anyag vastagságára, a varrásokra és arra, hogy a hátsó zsebek szépen formálják a fenekedet.

Polók és ingek

A pólóvásárlás egyszerűnek tűnik, de itt is érdemes figyelni pár apróságra. A megfelelő darab vállvarrata megfelelően illeszkedik, ujjai legalább a váll közepéig érnek, ha ennél rövidebbek, akkor túl kicsi a méret. És akkor is, ha az alja nincs néhány centiméterrel a derekad alatt - kivéve, ha rövid felsőről, crop topról van szó. Érdemes néhány nyújtózkodó mozdulatot is tenned, hogy megnézd, mennyire szoros, vagy mennyire csúszik fel a hasadon.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ha inget vásárolsz, a gallérra figyelj először. Teszteld le, hogy begombolva sem szorítja-e a nyakadat, nem kényelmetlen vagy nem túl merev, ha jobbra-balra nézel, és nem dörzsöli-e a bőrödet. Ideális esetben a két ujjadnak itt is el kell férnie az ing gallérja és a nyakad között. Az ujjai ne legyenek olyan szorosak, hogy ráfeszüljenek a karodra, és erősen átlátszódjon az anyagon a bőröd, és ha kinyújtod a kezeidet, az ujja ne csússzon fel túlságosan rövidre.

Dzseki és blúz

Egy átmeneti kabátnál fontos szempont, hogy kényelmes legyen, és öltözködni is bőven tudj alá. Ezért - bár furcsán hangzik - miután felvetted a próbafülkében, öleld át magad. Így érezheted és láthatod ugyanis, mennyire mozog veled, mennyire szoros, nem korlátozza-e a mozgásodat. Ha jó a méret, akkor csak enyhe húzódást, nem pedig szorítást kell érezned.

Blúzválasztásnál koncentrálj a felsőtested legszélesebb részére, például a vállra, a mellekre vagy a derékra, és nézd meg, nem feszül-e itt túlságosan a darab. Az oldalsó varratok a legjobb, ha derékszögben állnak a padlóra nézve.

Szoknya

Ha szoknyát próbálsz, fogd meg a derékrészét, és húzd hátra. Ha 1-2 centivel távolabbra tudod húzni a testedtől, akkor megtaláltad a megfelelő méretet: így kényelmesen le tudsz majd benne ülni, és a felsőket is belehúzhatod anélkül, hogy szorítana. 

Ha viszont az alapvetően egyenes szabású szoknya alsó része kiszélesedik, kifelé áll rajtad, akkor valószínűleg egyel nagyobb méretre lesz szükséged.

Sikkes ruhadarabok 60 feletti nőknek

Hatvan felett sok nő nem tudja igazán, hogyan öltözködjön. Rengetegen azon gondolkodnak, mi az, amit ennyi idősen is felvehetnek, és mi az, ami a társadalmi elvárások, illetve mások véleménye szerint is megfelelő viselet. Az igazság azonban az, hogy ilyen nincs. Kortól függetlenül a legjobb, ha mindenki azt viseli, amiben igazán jól érzi magát, amiben igazán magabiztos, és a divatos ruhákat sem kell kerülni. Ha viszont valaki biztosra szeretne menni, érdemes összeállítani egy kapszulagardróbot, ami örökké divatos, elegáns és sokféleképp kombinálható darabokból áll. Ez nagyban megkönnyíti a mindennapi öltözködést, segít abban, hogy kevesebbet vásároljon az ember, és a saját stílus kialakítását, kitapasztalását is megkönnyíti. Sorra vesszük, miket érdemes mindenképpen beszerezni hatvan felett is.

Ezt is szeretjük