Mi ez a rongy a szekrényemben?!
Állsz a szekrény előtt és nem érted, ki varázsolta bele ezeket a borzasztó cuccokat. Van egy rossz hírünk. Te! Hogyan vásárolj hordható ruhákat.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ebbe szinte minden nő belefut élete során, ki többször, ki kevesebbszer. Hogy elkerüld a továbbiakban ezt a gikszert, olvasd el tippjeinket, hogy valóban azok a ruhák kerüljenek a szekrényedbe, amiket viselni is fogsz.

Szelektálj!

Egy szabad szombat vagy vasárnap délutánt szánj a ruháid kiválogatására. Légy könyörtelen, és minden egyes darabot, amit nem hordasz, zsákolj be és add a hajléktalanoknak vagy a Vöröskeresztnek.

A válogatás segíteni fog abban, hogy kiderüljön mi az, amit hordasz és mi az, amit nem. Most azt mondhatod, hogy de hát te tudod, hogy mit hordasz. Ez azonban nincs így. Általában öt-tíz bevált darabot hordunk, a többi csak porfogó.

A stílusod

Extravagáns vagy, vagy épp a klasszikus megbízható darabokat szereted? Akármilyen stílust is részesítesz előnyben, ha attól nagyon eltérőt választasz, nemigen fogod viselni.

Az ember szereti a jól bevált darabokat, hiszen azokban érzi jól magát. És akármilyen csinosan néz ki a barátnődön a szupermini, ha te eddig térdig érő szoknyákat hordtál, akkor nem lesz meg a komfortérzeted.

Egy-egy, a többitől elütő pulóver vagy szoknya jól jöhet, de tudd, hogy ezeket csak néha fogod viselni.

Van mihez felvenni?

Elképzelhető, hogy találsz egy szuper ruharadabot, ami passzol az alakodra, iszonyú jól áll, a színe is fantasztikus, jól érzed magad benne, mégsem fogod felvenni, mert nincs mivel. Ez gyakrabban előfordul, mint gondolnád. Mind a pénztárcád, mind a józan ész ellentmond annak, hogy egy felső kedvéért beszerezz egy teljes szettet, cipőtől a sapkáig.

A leértékelés-csapda

Pénzt a legjobban kiárusításokon lehet szórni. A boltok csábítanak a sok százalékkal, engedménnyel. Ilyenkor az ember lánya hajlamos olyan cuccokat is összevásárolni, amik mellett csak az ára szól. Olyan olcsó, egyszer biztos jól jön majd. Hát nem fog.

Majd belefogyok....

Ha a próbafülkében nem jó a ruha, akkor ne vedd meg! Ha nagy, ha kicsi, ha szűk, ha bő, akkor az a ruha nem a tiéd! Pénzkidobás olyanra költeni, amit nem tudsz azonnal viselni. Motivációnak sem igazán jó. Ez alól kivételt képez a hossz. Sajnos Magyarországon még csak a szélességbeli eltérésekre figyelnek, arra nem, hogy egy alacsony és egy magas nőnek nem jó ugyanaz a méret. Ez általában az alacsony nőket sújtja. Mielőtt megvásárolnád az áhított farmert, nézd meg, hogy a szabása engedi-e a kurtítást. Egy trapézfazonnál nem jó, ha a varróasztalon marad a trapézrész. Ez fokozottan igaz a szoknyákra!

Biztosítsd be magad

  • Ha nem vagy biztos abban, hogy valóban kell az a nadrág, akkor tetesd félre! Ha nem fogod megvenni, hívd fel az üzletet.
  • Ha kifejezetten egy ruhadarabhoz keresel valamit, akkor vidd el magaddal, és ne emlékezetből próbáld hozzá az újat!
  • A vásárláshoz vidd magaddal egy barátnődet, aki megóv a rossz választástól!
  • Az alkatodnak és korodnak megfelelő ruhát válaszd! Ha van egy kis úszógumid nem leszel divatos a haspólóban és a szűk csípőnadrágban.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük