5 zseniális ötlet a régi póló újrahasznosítására: varrógép se kell hozzá
Egyszerű, varrás nélküli technikákat mutatunk, melyekkel új életet adhatsz a megunt, kinyúlt pólónak.

polo vagasa
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mindenkinek van olyan régi vagy kinyúlt pólója, amelyet már nem hord, vagy esetleg csak otthonra. Ezeket a legtöbben gyorsan kidobásra ítélik, pedig nem kell feltétlenül a kukában végezniük: a megunt, sokat viselt daraboknak akár saját kezűleg is új életet adhatsz.

Néhány vágással, hajtással és csavarással újrahasznosíthatod a pólót, méghozzá nagyon ötletesen és kreatívan.

Így hasznosítsd újra a megunt pólót

A következő videóból megtudhatod, hogyan készíts belőle mellényt, táskát, kendőt, hajpántot vagy akár párnahuzatot. És akármilyen meglepő, egyikhez sem lesz szükséged tűre, cérnára vagy varrógépre, csupán ollóra és egy kis kézügyességre. Csak annyi a dolgod, hogy eldöntsd, mivé szeretnéd alakítani a darabot, majd kövesd a felvételen látható lépéseket. A szöveget nem baj, ha nem érted, a mozdulatokat úgyis látni, érteni fogod.

Ha lekerekíted az alját, levágod a gallérját és az ujjait, nagy pakolós táskát kapsz, ami a mindennapi bevásárlásoknál is segítségedre lehet. A nyakrész kibővítésével, a kétoldali varrások felvágásával akár mellény is lehet belőle, csupán a felvételnél kell kicsit trükköznöd vele a videón látható módon. A párnához pedig csak ki kell vágnod a nagy méretű pólóból két pluszjelre emlékeztető, a párnánál 8-8 centivel hosszabb darabot, majd rojtosra igazítani és összekötni a széleken.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ha hajpántot szeretnél, szabj le egy 15-20 centi vastag anyagot a póló, trikó aljából, fordítsd át kétszer, hajtsd össze, és már kész is a kiegészítő. Végül pedig, hogy kendőt kapj, vágd le a felsőt az ujjak alatt, az így kapott darab alját rojtozd ki, majd csomózd össze: ennyi kell ahhoz, hogy vékony sál legyen a megunt pólóból.

Így alakítsd át a régi, megunt pólókat

Az egyszínű, rövid vagy hosszú ujjú felsők nem érdemlik meg, hogy a gardróbban lapuljanak. Pár egyszerű ötlettel feldobhatók, átvariálhatók, és újra divatossá tehetők ezek a szimpla kis darabok. Ráadásul nem is kell nagy kézügyesség ahhoz, hogy vagány és szexi felsőket varázsolj belőlük, a végeredménynek pedig csak a fantáziád szab majd határt.

Borítókép: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük