Így lesz pár perc alatt újra divatos a régi, megunt póló: 9 zseniális trükk
Mutatós, otthon is könnyen elkészíthető technikákat mutatunk a régi pólók átalakítására.

feher polo
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szinte mindenkinek van otthon olyan pólója, amit már egy ideje nem hord, mert túl régi, túl unalmas, vagy éppen túlságosan is kinyúlt. A legtöbben egy ideig tárolják a szekrény alján ezeket a darabokat, esetleg a lakásban hordják őket, de általában hamar a kukában végzik.

Pedig ahelyett, hogy kidobnád, vagy újat vennél, akár egy kicsit fel is frissítheted, és divatosabbá varázsolhatod a felsődet, méghozzá otthon, saját kezűleg.

Így tedd divatosabbá a régi pólót

Legyen szó egy mintás vagy egy egyszerű fehér pólóról, bármelyiket sikkesebbé teheted egy olló és pár egyszerű technika segítségével. Ráadásul a következőkhöz nincs is szükség túl nagy kézügyességre vagy sok időre: egyszerű, mégis mutatós módszereket mutatunk a felső felújítására. Nincs más dolgod, csak kiválasztani a kedvenc fazonodat, majd követni azt, amit a videón látsz. Nem baj, ha nem érted a szöveget, hiszen elég látnod a mozdulatokat ahhoz, hogy meg tudd őket valósítani. Ha biztosra szeretnél menni, először mindig rajzold meg ceruzával azt a vonalat, ahol vágni szeretnél.

Szuper ötlet, ha csinálsz a felsőnek egy mélyebb V kivágást, méghozzá úgy, hogy a nyakadon hagysz egy nyakláncra emlékeztető anyagcsíkot. De még divatosabb lesz, ha az ujját is felvágod, majd csomót kötsz az anyagra. Sőt, szexi vállvillantós darabot is készíthetsz, ha a nyakvonalat meghagyva a vállából csippentesz ki egy keveset. Ha pedig extra dögös eredményre vágysz, a dekoltázsát, a vállát és az alját is vágd ki.

A cikk az ajánló után folytatódik

A kinyúlt, bő vagy hosszú póló átformálása

Ha azért nem hordod a pólót, mert nagyon bő vagy hosszú, akkor is megoldhatod a problémát otthon. Igen mutatós lesz például, ha bevágod a hátulját, és úgy veszed fel, hogy behajtod, majd hátul megcsomózod. Sőt, akár szexi crop topot is varázsolhatsz belőle, ha úgy vágod szét, hogy elöl csak két vastag csíknyi anyag maradjon, majd ezeket kötöd össze a hátadnál. Ha pedig csak a hátsó részét szeretnéd dögösebbé tenni, szabd az anyagot csíkokra, 15 centiként vágj le egy csíkot, és kösd össze vele a többit szakaszonként. Lehet, hogy leírva kissé bonyolultan hangzik, de a videóból látni fogod, hogy akár öt perc alatt is elkészülhetsz vele.

Ha tíz percet is szánnál az átalakításra

Ha egy picikét több időd van, és akár tíz-tizenöt percet is szánnál a póló átalakítására, a következő videó is remek inspirációként szolgálhat. A nyakpántos, vállvillantós, alul csomózott változathoz csak néhány vágásra van szükség, a második, és a hátul szaggatott verzióhoz szintén csak egy olló kell. Ha kiszabtad a csíkokat, csupán az ujjaid segítségével át kell bújtatnod őket egymáson, a végén pedig pár öltéssel levarrni vagy egyszerűen ruha- vagy pillanatragasztóval leragasztani az utolsó csomócskát.

A harmadik ötlet tökéletes a nyári hónapokra: vagdosd rojtokra a póló alját, majd köss rájuk kettesével csomókat. Ha megvan az első sor, jöhet még egy- vagy kétsornyi csomó, és már kész is vagy.

Ruhamentő házi trükkök

Beszürkült fehérnemű vagy kifakult ruhák? Esetleg makacs, kellemetlen szag a cipőkben? Ezekre mind léteznek egyszerű megoldások, melyeket bárki be tud vetni, méghozzá vagy fillérekből, vagy teljesen ingyen. A következő módszerek megmentik a ruhákat attól, hogy ki kelljen dobnod őket: ezeket mindenkinek ismernie kellene.

Borítókép: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük