A botoxhoz hasonlóan lazítja a mimikai izmokat: ez a peptid eltünteti a ráncokat

A peptidek hasznos összetevők a bőrápolási rutinban, és egyes változataik látványosan csökkentik a ráncokat.

Peptidek a bőrápolásban
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Sóbors
Top olvasott cikkek

Rengetegféle peptid létezik, ezen belül is többféle van, ami a bőröregedés ellen harcol. 

A peptidek egy csoportja kifejezetten botoxutánzó tulajdonságokkal bír.

A peptid, ami eltünteti a ráncokat

Mindannyian tudjuk, hogy a fehérje milyen fontos szerepet játszik a szervezet felépítésében. Az aminosav a fehérje egyik építőköve, a peptid pedig egyfajta aminosav-láncolat.

Ahogy Rácz Judit, a Skinsmart alapítója kifejti, az anti-aging peptidek közül létezik a botoxot utánozni próbáló peptidek csoportja. Ezek nem serkentik a kollagéntermelést, hanem gyors, felszíni megoldásban nyújtanak támaszt. A szem körüli és a homloknál lévő izmok ellazításában segítenek. Ezek közül leghíresebb az argireline. 

GettyImages-1337666712
Fotó: Iryna Veklich / Getty Images Hungary

Hatása természetesen nem ugyanolyan, mint a botoxnak, de otthoni bőrápolók tekintetében impresszív eredményeket lehet elérni vele. Gyártói kutatások szerint 10%-os argireline-szérum képes a ráncokat akár 17%-kal csökkenteni 15 nap leforgása alatt. Ezenkívül vannak másfajta, bőröregedést gátló peptidek, amik ugyan nem bírnak botoxot utánzó tulajdonságokkal, de szintén segítenek fiatalítani a bőrt.

A peptidek viszonylag új hatóanyagnak számítanak a bőrápolásban, így nem kutatták még annyit, mint például a retinolt vagy a fényvédőket. Nagyon könnyen használhatóak, mert reggel vagy este is fel lehet vinni, sőt akár napi kétszer is. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Kollagéntermelést serkentő peptidek

Vannak olyan nagyobb molekulák a bőrünkben, amelyeket a szervezet állandóan lebont és újratermel, ilyen a kollagén is. A kor előrehaladtával azonban ezekből egyre kevesebb termelődik.

A peptidek egy csoportja azon dolgozik, és arra szolgál, hogy rávegye a bőrt, hogy több kollagént termeljen. Ezek a fajta hatóanyagok "minikollagénként" funkcionálnak, a szervezet érzékeli az extra kollagéndarabkákat, és igyekszik őket kijavítani fokozott kollagéntermeléssel. Ezek közül a leghíresebb a Matrixyl technológia. A réz-peptid  pedig az öregedés elleni harc szupersztárja.

Erősíti az érfalakat, és jobb egy ránctalanító krémnél

A rézben gazdag ételek segítik a vérképzést, érvédő és öregedésgátló hatásúak.

Erősíti az érfalakat, és jobb egy ránctalanító krémnél: 10 étel, ami tele van rézzel

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük