Ha itt nő pattanás az arcodon, tilos kinyomni - Dr. Pimple Popper szerint akár halálos is lehet
Veszélyes lehet, ha az arcod bizonyos részein próbálod kinyomni a pattanást. A szakértő szerint súlyos következményekkel járhat.

pattanas orron
beauty and style
Top olvasott cikkek

A pattanások eltüntetésére a legtöbben két módszert alkalmaznak: vagy kinyomják minél gyorsabban, vagy kencékkel igyekeznek megszabadulni tőlük. Bár mindkettő magától értetődő megoldásnak tűnhet, az előbbivel igencsak érdemes vigyázni.

Több szempontot is át kell gondolni, mielőtt hozzányúlsz a puklihoz. Egyrészt egyáltalán nem minden pattanás, ami annak tűnik, másrészt nem mindegy, mikor és hogyan nyomod ki, harmadrészt pedig arra is figyelned kell, hogy hol bukkant fel a zavaró pötty. Mert az arc bizonyos területein tilos piszkálni őket.

Itt tilos kinyomni a pattanást

Dr. Sandra Lee, azaz dr. Pimple Popper, a sokak szerint gusztustalan, pattanásnyomkodós videóiról elhíresült bőrgyógyász hívta fel a figyelmet arra, hogy néhány helyen igen veszélyesek lehetnek a puklik. A szakértő szerint létezik egy úgynevezett halálos háromszög az arcon, melyet már régóta ismernek az orvosok. Az orrnyereg felső részétől induló, és a felső ajkak két széléig tartó, háromszög formát képező rész azért kapta ezt az ijesztő nevet, mert, ha itt jelennek meg a piros pöttyök, életveszélyes lehet kinyomni őket.

Itt ugyanis rengeteg ideg található, és szintén számos ér, ami egyenesen az agyba vezeti a vért. Tehát, ha a pattanás kinyomásával szennyeződések, baktériumok kerülnek be a bőr alá, azok is ott köthetnek majd ki. Ez pedig a szakértő szerint akár trombózist, stroke-ot vagy halált is okozhat, ha nem kezelik időben a fertőzést. Hangsúlyozta, ezeken a területeken nagyobb a kockázata a gyulladásnak, ami továbbterjedhet a szem felé is, ahol vakságot is eredményezhet.

A cikk az ajánló után folytatódik

Mit lehet vele tenni?

Dr. Sandra Lee azt is elmondta, hogy, bár ijesztően hangzanak a következmények, szerencsére ritkán okoznak súlyos problémákat, de előfordulhatnak, így érdemes vigyázni velük. De nem kell rettegni tőlük, csupán helyesen kell kezelni az ott felbukkanó pattanásokat. Nem ajánlott piszkálni őket, és, ha gyulladtak vagy fájdalmasak, mindenképpen javasolt velük bőrgyógyászhoz fordulni. És, amiről nem szabad elfeledkezni: kézmosás nélkül tilos még bekenni is őket.

A legjobb ilyenkor, ha pattanástalanító pakolással vagy krémmel igyekszel megszabadulni tőlük. Szerencsére számos olyan házi kence van, mellyel egy éjszaka alatt eltüntetheted a zavaró pöttyöket. A következőket bevetve reggelre szinte nyomuk sem marad.

Ezt is szeretjük