Egy éjszaka alatt eltünteti a pattanást ez a házi keverék - A sminkmesterek kedvenc kencéje
Tényleg csak pár forintba kerül a házi csodaszer, amitől reggelre alig láthatóvá válnak a pattanások.

no-pattanas-homlok
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az arcon megjelenő pattanások igen bosszantóak tudnak lenni. Nemcsak azért, mert szinte mindig a legrosszabbkor jönnek ki, mondjuk egy állásinterjú vagy más fontos esemény előtt, hanem azért is, mert nehéz tőlük megszabadulni.

A bolti kencék közül nem könnyű kitapasztalni, hogy melyek az igazán hatásosak, mert sajnos a nagy részük nem váltja be a reklámban vagy a címkén ígérteket, ráadásul gyakran a bőrre káros anyagokat is tartalmaznak. Ezért, illetve a pénztárcád tartalmának megóvása érekében is érdemes inkább házi módszerekhez folyamodni.

Filléres pattanáseltüntető trükk

Ha egy igazán gyors és látványos eredményt hozó megoldásra vágysz, akkor mutatunk egy két összetevős keveréket, melyet garantáltan imádni fogsz. A trükköt a LUXit nevű, luxuskozmetikai szolgáltatásokkal foglalkozó cég sminkmesterei árulták el a neten, és már rengetegen ki is próbálták.

so viz

Semmi másra nem lesz hozzá szükséged, mint egy csipetnyi jó minőségű asztali sóra és pár csepp vízre. Csak annyi a dolgod, hogy keverd össze őket úgy, hogy sűrűbb masszát kapj, aztán pedig már fel is viheted a pattanásra. Úgy lesz a legjobb, ha két-három órán keresztül hagyod is hatni, ezért vagy engedd megszáradni a bőrödön, vagy pedig ragassz rá egy pici, kör alakú sebtapaszt. Lefekvés előtt vedd le, de, ha gyulladtabb a pattanás, akár reggelig is maradhat. Ébredés után a tükörbe nézve szinte nyoma sem marad majd a pöttynek, de, ha mégis látnál egy kis pirosságot, alapozóval már könnyedén elfedheted.

A cikk az ajánló után folytatódik

Hogyan hat, és mire figyelj?

A só fertőtlenít, és felveszi a harcot a pattanást okozó baktériumokkal, illetve leviszi a gyulladást. Azzal is segíti a duzzanat eltüntetését, hogy szárítja a bőrt, de éppen ezért érdemes óvatosan használni. Érzékenyebb, illetve száraz bőrre nem ajánlott, és javasolt inkább csak akkor bevetni, amikor tényleg fontos a pattanás gyors eltüntetése. És, amire még figyelj: lehetőleg csak a pöttyre kend, a körülötte lévő területre ne kerüljön belőle.

Más módszerek pattanás ellen

Persze, nemcsak a só és a víz keveréke válik be a pöttyökre: a következő keverékek szintén extra hatásosak. Az erősen pattanásos bőr ellen is felveszik a harcot, ráadásul rendszeresen is alkalmazhatod őket, ha újra felbukkannának a zavaró puklik.

Ezt is szeretjük