Bízz magadban!

Tréning nyusziknak

Úgy érzed, hogy amit te teszel az nem sok, amit mások, az nagy dolog? Te nem vagy szép, a barátnőd viszont gyönyörű? Akkor cikkünk neked szól!

Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

- Húúú de csinos vagy!

- Á, dehogy most szedtem fel pár kilót!- sokszor zajlik le barátnők között ez a félig szerénykedő, félig valós érzéseket magában foglaló beszélgetés.

Esetleg te is mondtad már, hogy jó ez a ruha, de rajtam nem állna jól, mert dagadt vagyok, mert X lábam van, mert üti a szeplőim színét? Ha naponta egyszer mondasz valami hasonlót, akkor valószínűleg a magyar nők azon feléhez tartozol, akik elégedetlenek a testükkel.

Ezen megdöbbentő adat okaiért legkönnyebb hibáztatni egyrészt a televíziót, amiben egy nap lassan több a tökéletesnek kikiáltott vetkőző nő, mint a nyuszis magazinban. Másrészt a ruhagyártókat és divatgurukat, akiknek szótárából kitörölték a harmincnyolcas feletti méret kifejezést.

A valódi ok, amit viszont nehéz beismerni, hogy a negatív testkép a te elmédben születik: vagy mások véleménye hatására, vagy mert könnyebb a problémákat az alá temetni. Ezért ha nem vagy elégedett a testeddel, azt nem tudja véglegesen orvosolni se csodafogyókúra, se plasztikai sebész, csak te tudsz változtatni.

Szeresd magad! Mások is szeretni fognak...

Ha nem szereted magad, hogy várod el, hogy mások szeressenek? Ezt a kérdést gyakran teszik fel, a választ és megoldást viszont neked kell megtalálnod. Ha nem fogadod el a tested, az életed sok területére kihathat. Legfőképp a párkapcsolatodra. A pasidat nem az édes kis úszógumik zavarják, hanem ha folyamatosan nyávogsz miattuk, és magadra húzod a takarót ahelyett, hogy szexin sztriptízelnél neki.

Ha szeretnéd növelni az önbecsülésed két út áll előtted. Az egyik, ha szereted magad, úgy ahogy vagy. Ez a mondat nemcsak Bridget Jonesnak esett jól Mark Darcytól. Ha saját testedre is így gondolsz, az a pozitív változások első foka. Tekints úgy az átlagostól eltérő testrészeidre, például a széles csípődre vagy kis cicijeidre, hogy te így vagy az aki, így vagy tökéletesen egyedi, és nem csak a 90/60/90 sablon másolata. A testsúly örökletes dolog: génjeinkben van, hogy mennyire vagyunk hajlamosak felszedni a kilókat, és azok hova rakódnak le. A legnagyobb hiba, ha nem fogadod el, hogy ilyennek születtél, de mégis ezzel takarózol, ha nem tudsz lefogyni. Nem szabad egy ideálhoz viszonyítani magad, akkor leszel harmóniában önmagaddal ha adottságaidból a legtöbbet hozod ki!

A második út: harcra fel!

Ahhoz, hogy egészséges testképed legyen, az önelfogadás mellett, úgy is eljuthatsz, ha abbahagyod a siránkozást, és teszel az ellen, ami bánt. A magyar nők 95% változtatna meg valamit magán, első helyen testsúlyukat csökkentenék. Ez az a dolog ami a legelérhetőbb, hiszen, akarat és kevés idő kell hozzá, szemben a plasztikai sebészettel, ami csak komoly összegekért vehető igénybe.

1. Valóban van rajtad plusz kiló?

Jellemző, hogy sok nőnek normális a BMI indexe, nincs veszélyben az egészsége, mégis feszengve megy strandra. Ha ebbe a csoportba tartozol gondolkodj el, milyen problémákat rejtesz kilóid mögé? Gyakran mondod, hogy azért nincs pasim, mert dagadt vagyok? Vagy az iskolában csúfoltak kamaszkori hízásod során, és ez hagyott benned mély nyomokat? Vágd el ezeket a rossz beidegződéseket, és ne halld meg a rosszindulatú megjegyzéseket! Legnagyobb kritikusunk mindig saját magunk vagyunk. Ha magadra nézel, minden negatív gondolat mellé illesz egy pozitívat! Például ha a tükör előtt állsz, és úgy látod nagy a hasad, tekints egy előnyös testrészedre, és mond, hogy vékony a combom, bokám, vádlim.

2. Csak fokozatosan!

Valószínűleg tisztába vagy vele, hogy Atkins nem egy atomfizikus, hogy az Update 1 nem egy számítógép frissítési program, azaz belekezdtél már pár fogyókúrába. Eddig miért nem sikerült? Idő, pénz vagy egyszerűen a kitartásod miatt? Először is próbálj megoldásokat keresni ezekre az okokra, például nem kell feltétlenül kondi bérlet ahhoz, hogy csinosodj! Ne tűzz ki elérhetetlen célokat, már 1- 2 kiló is boldoggá tehet, és erőt adhat a továbbiakhoz. Ne kezdj tehát drasztikus, betarthatatlan fogyókúrába!

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

3. Nem a kilók számítanak hanem az ápoltság!

Persze, meg a belső kisugárzás, ismerem az összes sztereotípiát - gondolhatod magadban. Az öltözködés során a kilókat nem elrejteni kell, csak nem szabad hangsúlyozni. Másik örök klasszikus, hogy találd meg mi a szép rajtad, és azt emeld ki. Izgalmas dekoltázs, a kecses nyakadat kiemelő sál vagy egy magas sarkú cipő mind abban segítenek neked, hogy a szépet vedd észre, csinosságod tudatában menj emberek közé, így számukra is ez lesz az evidens. A folyamatos haj-, bőr- és kézápolás fontosságát felesleges hangsúlyozni. Azt viszont igen, ha külsőd rendezett és üde, akkor a belőled áradó harmónia lesz amire az emberek felfigyelnek, és véletlenül se a kilók.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük