Nem találtál még elég ráncot a fejeden?

Mutatunk egy újat!

Tudod, hogy mik a nyusziráncok? Lehet, hogy a te arcodon is vannak, csak nem tudsz róluk!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A nyusziráncok, amelyek elnevezése aranyosnak tűnhet, az orr tájékán keresendőek. Legalábbis a kukacoskodók szerint, akik újabb és újabb dolgokat fedeznek fel, amivel a nők idegesíthetik magukat.

Tudd meg, hogy pontosan hol is találhatod meg őket az arcodon, valamint azt is, hogy mit tehetsz ellenük, ha nagyon zavar!

Mik azok a nyusziráncok?

A nyusziráncok kissé ferde, vékony vonalak, amelyek az orr két oldalán jelennek meg, közvetlenül az orrnyereg mellett. A hangsúly a vékonyon van. Ahhoz, hogy megállapíthasd, hogy neked is vannak-e, csak húzd fel az orrod, majd vissza. Elvileg itt alakulnak majd ki később. De az a sanda gyanúnk, hogy a plasztikai sebészek hívták fel rá a figyelmet, mert eddig nem tűnt fel nagyon senkinek, hiszen az elnevezés is egészen újkeletű.

A kialakulásuk okai

Mint a legtöbb ránc, úgy ezek is rögzülhetnek az mimika hatására. Ha hajlamos vagy arra, hogy mosolygás közben az orrodat ráncold, akkor nagyobb az esélye annak is, hogy ezek a vonalak a te arcodon is ott legyenek. Van azonban egy másik érdekes lehetőség is, amelynek hatására szintén előbukkannak, ez pedig éppen a túl sok botox, amelyet a szemöldökök közé fecskendeznek.

Így előzhetnéd meg, hogy látszódjanak

Ezeknek a ráncoknak a létrejöttét nehéz megelőzni, hiszen egy természetes folyamat során alakulnak ki, az öregedés részei, éppúgy, mint bármelyik másik ránc az arcodon. Egyesek szerint érdemes kontrollálni a mosolygást, de ennél rosszabb tanács szerintünk nem nagyon létezik. Segíthet az is, hogy a bőrödet tudatosan ápolod, és erre a területre nagyon odafigyelsz, de véleményünk szerint felesleges a nyusziránc miatt izgatnod magad. 

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A túl gyors öregedés jelei

Úgy érzékeled, hogy gyorsabb ütemben öregedsz, mint ahogy kellene? Ezekkel jelezhet feléd a szervezeted, hogy változtatnod kellene!

5 jel, hogy túl gyorsan öregszik a bőröd

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük