Mutasd a rúzsod, megmondjuk, ki vagy!
Hogy a férfiaknak mi jut eszükbe a festett ajkakról, mind jól tudjuk. Az is kiderül, mit árul el a személyiségedről a rúzsod.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ötezer évvel ezelőtt Mezopotámiában féldrágaköveket törtek össze, és azzal színezték az ajkaikat nők és férfiak egyaránt. A szájfestés tehát nem új keletű dolog. Az első tömör, rúd formájú rúzst egy andalúz arab tudós alkotta az iszlám reneszánsz idején.

Később, a protestáns időkben az ördög művének tartották, és törvény büntette azt a nőt, aki rúzst használt, hogy férfiakat csábítson el. Ebben az időben is tisztában voltak tehát vele, mekkora hatalmat adhat egy nő kezébe, ha festékkel hangsúlyozza ajkait, és emeli ki szexualitását.

A rúzs a nagy visszatérést a második világháború utáni hollywoodi filmeknek köszönheti, azóta pedig töretlen népszerűségnek örvend. Ma már kapni E-vitaminosat, aloe verával dúsítottat, vadító vöröset, illetve olyat is, ami épp csak enyhe csillogást ad az ajkaidnak. Az, hogy te melyiket választod a legszívesebben, sokat elárul a személyiségedről is.

Színezett ajakápoló

Szereted a kényelmet és a biztonságot. Állandó rohanásban vagy, és nem engedheted meg magadnak, hogy egy nem várt akadály felborítsa a napirendedet. Az enyhén színezett ajakápolót bármikor felviheted, és a nap bármely szakában megigazíthatod, akár tükör nélkül is, így soha nem kerülsz kényelmetlen szituációba a rúzsod miatt. Felállítottál magadnak egy értékrendet, aminek mindenképpen meg akarsz felelni, és ebbe nem fér bele, hogy elhanyagolt külsővel jelenj meg, de az se, hogy hosszú, értékes perceket áldozz a külsőségekre, amikor az időt munkára vagy szellemi fejlődésre is fordíthatnád. A magad útját járod, nem különösebben adsz a mások véleményére, de nem is vagy lázadó típus, igyekszel jó kapcsolatot ápolni a körülötted élőkkel. Néha próbálj meg egy kicsit ellazulni, szánj egy kis időt magadra és a nőiességedre. Az arany középutat járod, de néha üdítően hathat egy kis kitérő.

Szájfény

Két eset lehetséges: te valóban egy ártatlan, naiv, gyönge nő vagy, vagy pedig ezt próbálod elhitetni a külvilággal, tudván, hogy a férfiak szeretik megmenteni a szebbik nem képviselőit. Ha az utóbbi az igaz, nos, az egyáltalán nem jellemző a szende lányokra. Lehet, hogy a szájfény mögött egy agyafúrt nő bujkál, aki a háttérből irányítja a szálakat, és környezetének fogalma sincs róla, milyen messzire elér a keze.

Amennyiben mégis azért választod a szájfényt, mert a rúzsok az erős színük miatt nem illenek a személyiségedhez, te testesíted meg a romantikus mesék nőalakját. Csendes és vidám vagy, viselkedésed visszafogott, de mindenkihez van egy jó szavad, és bármikor benne vagy egy kis mókában, amennyiben az nem sérti az eleganciádat, és meg tudod őrizni közben a nőiességedet. Az identitásod ugyanis mindennél fontosabb számodra, bármilyen okból is viselsz szájfényt.

Ezt az ajakszínezőt ugyanis a legkényelmetlenebb viselni, hiszen sokkal több gond van vele, mint például egy rúzzsal. Ugyanakkor az összes sminktermék közül ez az egyik legfemininebb, ezért vállalod az áldozatot. Biztos, hogy büszke vagy női mivoltodra, bárhol és bármikor örömmel vállalod az összes adottságot és lehetőséget, ami ezzel jár.

Vörös rúzs

A vérvörös rúzs kétségkívül a legegyértelműbben hordozza azt a szexuális üzenetet, melynek hordozására a rúzsok hivatottak. Élvezed a hatalmat, és tisztában vagy az erővel, amit birtokolsz.

Könnyen lehet azonban, hogy éppen azért ragaszkodsz annyira ehhez a hatalomhoz, mert az életed egy más részén tátongó űrt próbálod betölteni vele. Lehet, hogy megerősítésre van szükséged a nőiességedben, és mivel mástól ezt nem kapod meg, önmagadat látod el minden reggel egy adag önbizalommal és némi vörös festékkel.

Próbálj nyitottabb lenni a külvilág felé, engedd közelebb magadhoz az embereket, de ne akarj teljesen megváltozni, hiszen ez a szemlélet azt is garantálja, hogy bármilyen helyzetet átvészelsz a magad lábán állva.

Színes rúzsok

Barna, lila, narancs, sőt, fekete rúzs is kapható ma már. Némelyikük színe közelebb áll a természeteshez, másoké teljesen elüt, de egy biztos: viselőjük az árnyalattól függően kisebb-nagyobb feltűnést fog kelteni. Akik színes rúzst hordanak, nem sokat törődnek a külvilággal. Az, hogy egy nő használ valamilyen kozmetikumot, ma már a közösségi norma része, ők pedig egy sajátos módszerrel lázadnak ez ellen. Rebellis, független személyiségre vall az enyhe lila szín éppúgy, mint a fekete, a különbség oka többnyire pusztán az életkor vagy a társadalmi szerep. Ha a különleges színeket részesíted előnyben, minden bizonnyal önállóságodat, különcségedet szeretnéd hangsúlyozni, felhívni rá a figyelmet, hogy te más vagy, mint a körülötted lévők. Ez akár jó dolog is lehet, csak ne ess át a ló másik oldalára, és ne gondold másokról, hogy ők kevésbé érdekesek.

Ezt is szeretjük