Mire ne költs tízezreket?
Könnyű akár súlyos ezreket is a boltban hagyni egy-egy szépségápolási termékért. Eláruljuk, mi az, amire érdemes költeni, és mi az, amiből az olcsóbb is jó.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A legtöbb nő nem bánja, ha kicsit többet költ a szépségápolásra, ha tudja, hogy az valóban megéri. De vajon mi az, ami tényleg megéri az árát, és mi az, amiből az olcsóbb változat is megteszi?

Sminktermékek

A jó sminkhez elengedhetetlenek a jó minőségű kozmetikumok, ugyanakkor a jó minőség nem feltétlen tükröződik az árban.

Ceruzák

Két sminkceruza között, legyen szó szemceruzáról vagy szájkontúrról, a legnagyobb különbség az ár. Vásárlás előtt próbáld ki, hogy elég lágy-e, illetve, hogy nem morzsolódik-e. Ha megfelel, akkor a márkát már nem kell nézned.

Körömlakk

Hacsak nem tetszett meg egy drága márka egy bizonyos árnyalata, akkor nincs sok értelme ezreket kiadni a lakkért. Az olcsóbb márkák közül is találhatsz tartósat, és a drágábbak sem állnak el tovább egy évnél.

Szempillaspirál

Bőven elég egy megbízható, középkategóriás termék. Felesleges többet költeni rá, mert egyrészt pár hónap után meg kell válni tőle, másrészt, ha nem maszatolódik, és jól tapad, akkor az bőven elég.

Alapozó

Az alapozó egész nap az arcon van, ezért fontos, hogy jó minőségűt használj. A drágább márkák általában lágyabb, légiesebb összetevőket tartalmaznak, amelyek kevésbé tömítik el a pórusokat, nem színeződnek el, vagy nem kopnak le napközben. Az alapozó ráadásul egy évig is eltartható, ha nem fogy el előbb, így megéri a befektetés.

Púder

A drágább púderek tovább tárolhatók, azaz minőséget kapsz a pénzedért. Az alapozóhoz hasonlóan egész nap szoros kapcsolatban vagytok, így nem mindegy, hogy milyen.

Rúzs

A szép színnek nincs párja, így van értelme, ha kicsit mélyebben nyúlsz a tárcádba. Az olcsó rúzs gyorsabban lepereg, vagy elmaszatolódik. A termék tartóssága a színétől és az állagától függ. A sötétebb árnyalatok a legtartósabbak. A minőségi változatok pedig kevésbé szárítják a szájat.

Szemhéjfesték

A szép szemhéjfesték minden pénzt megér, az olcsóbb gyakran krétaszerű hatást kelt, ráadásul gyorsan le is pereg. A minőségi szemhéjpúder, ami lágyabban felvihető, és hosszabban tart, selymes és szinte krémes, jól tapad a bőrre, és nem ül meg a ráncokban.

 

Kozmetikumok

Nem mindegy, mivel ápolod a szépségedet. Legyen szó naponta használt termékről vagy ritkábban bevetett fegyverről, a minőség nagyon fontos. De, ha az összetevők közt ugyanazt találod, akkor az olcsóbb változat is megteszi.

Szemránckrém

Sajnos a szemránckrémen nem tudsz spórolni, ha túl olcsót veszel, akkor felesleges egyáltalán költeni rá. Fontos, hogy könnyű állagú legyen, ne túl zsíros, és a szemkörnyékbe könnyen beszívódó hatóanyagokból álljon. Ezek előállítása nem olcsó, és ez érezhető a termékek árán is.

Napvédők

Bár mostanában talán nem használod őket, érdemes észben tartani, hogy a termékek között nincs hatalmas különbség. Ha UVA- és UVB-védelemmel is rendelkeznek, akkor tulajdonképpen majdnem egyformák, aktív összetevőik megegyeznek - általában titánium-dioxid vagy cink-oxid.

Sampon és balzsam

Hacsak nem szerettél bele egy sampon illatába vagy egy extra összetevőbe, ami a címke tetején olvasható, akkor a kevésbé drága termékek is éppen olyan jók. Hogy jó-e a sampon, azt nem az ára, hanem a hajad dönti el.

Cikkünk elkészítésében Rona Berg Villámszépség című könyve segített.

Rona Berg az ELLE magazin szépségrovatának vezetője volt, publikált többek között a Vogue-ban, a Cosmopolitan-ben, a Mirabelle-ben is. Első könyve - A szépség új alapjai - 122 ezer példányban kelt el eddig. Új könyvében a mindennapi problémák gyors leküzdéséhez ad praktikus, gyakorlati tanácsokat. Száraz bőr, fáradt szem, zsíros haj – mindenre van gyors megoldás. 2 perces smink, 5 perces smink, 20 perces smink, stresszoldás – minden megtalálható egy kötetben összegyűjtve. Ha problémád van, csak kapd elő, és biztosan találsz megoldást rá.

Kiadja az Illia&Co Kiadó.
Ára 2290 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.
Ezt is szeretjük